5 гола средно на мач в зимния турнир

Публикувано на ср, 8 февр. 2017
121 четения

Точно 5.016 гола на мач е средната резултатност в зимния турнир по футбол в ДКС “Васил Левски”. В изиграните 60 мача са паднали 301 гола, което е отличен показател за майсторството на нападателите.
Надпреварата излъчи и един отбор, който успя да спечели всичките си срещи. Това логично е шампионът “Тера Трак”, който не само бе безупречен при елиминациите, но не си позволи да допусне дори реми в предварителната група. Тимът наниза 24 гола, а вратарят на шампионите Анатоли Гугов и отбраната пред него пуснаха само 4 попадения. Илиян Димитров пък стана голмайстор на турнира с 11 попадения.
Спойката между опит и младост донесе второ място на “Табако Трейд”, който за първи път участва в турнира. Тимът преодоля групата си с две победи, равенство и загуба, а в елиминациите на два пъти се класира напред с дузпи, веднъж пък спечели с минималното 1:0.
Запомнящо бе и представянето на третия в класирането “Яна-1” (Ресен), чиито играчи нанизаха цели 31 гола. Отборът допусна само една грешка, като на полуфинала получи изравнително попадение от “Табако Трейд”, когото бе победил в групата с 4:1, и при дузпите бе принуден да отстъпи, но в мача за 3-4 място отново бе убедителен.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново