42-годишният Бърканичков излиза за “Академик” срещу бившия си тим

Публикувано на пт, 12 авг. 2016
457 четения

С домакинство срещу “Ювентус” (Малчика) стартира първенството в Трета лига свищовският “Академик”. Мачът е в неделя от 18:00 ч. в Свищов. Отборът ще се опита да запази позициите си и в най-лошия случай да поддържа място в средата на класирането, но ще държи да е фактор в групата, заяви изп. директор на клуба Асен Атанасов. “Академик” изигра две контроли с “Трявна” и една с “Аристон” (Русе) и гостува на “Етър”, където загуби с 2:0 по време на подготовката.
От досегашния състав отпаднаха четирима играчи. Ангел Цолов премина в “Кариана” (Ерден), Николай Иванов замина за Германия, Тодор Тодоров и Георги Колев отидоха в “Севлиево”. От “Спартак” (Пл) бяха привлечени Теодор Михайлов, Даниел Гергов и игралият вече при “студентите” Ивайло Дангуров, както и Марин Пендов, Ивайло Вълчев, Петър Петров, Тодор Цанков и Сергей Емилов.
Опитният халф Светослав Бърканичков обаче е най-популярното име в новата селекция на “студентите”. 42-годишният полузащитник през изминалия сезон игра тъкмо с екипа на “Ювентус” (Малчика) и успоредно с това водеше състава на “Белите орли” в “А” ОФГ – Плевен.
“Чувствам се отлично, така че мисля да поиграя още някоя друга годинка. Работи се професионално в новия ми отбор. Условията са перфектни както за тренировъчния процес, така и за всичко останало. Очакванията са ми, че ще сме един от най-силните тимове тази година. Амбициран съм страшно много да допринеса за успехите на отбора и да помагам на по-младите, а те са доста и имат много големи качества. Треньорът Боби Борисов е отличен специалист и създава невероятна атмосфера и колектив”, коментира Бърканичков.
Боби Борисов ще продължи да бъде играещ треньор и т.г., остава още един сезон и Иван Ганев. Двамата са на по 41 г., а Бърканичков – на 42, но всички останали са млади момчета.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново