4000 лв. награден фонд за офроуда в Павликени

Публикувано на чт, 14 сеп. 2017
147 четения

4000 лв. ще бъде наградният фонд за предстоящото второ издание на Офроуд траял 4×4 в Павликени. Както вече писахме, надпреварата е един от акцентите в програмата на Есенния панаир в града. Основната част от средствата са от спонсори, а Общината се включва с 900 лв. Над 2000 лв. ще бъдат давани директно на победителите, което е най-голямата сума, отделяна за подобни състезания в България, заяви председателят на местния клуб Никола Кузманов.
14 екипажа ще се включат в клас “стандартен”, 6 са заявили участие в “модифициран”, а в най-високата категория “прототип” ще се състезават 5 тима. Така наречените “тръбарки” ще бъдат и атракцията в надпреварата.
“В цяла България има не повече от 7-8 такива екипажа, които участват в клас “прототип”. В Павликени ще дойдат 5”, сподели Никола Кузманов. Той допълни, че и тази година в състезанието ще се включат женски екипажи, които ще бъдат отделени в клас “оф роуд дами”.
Осигурени са 550 колчета, 5,5 километра ограничителна лента, зони за хранене на открито, охрана, бивак за участниците, паркинг. Теренът е 28 декара. Тази година местният клуб беше включен във финансирането на Общината, а парите, които даваме за второто издание са отделно. Миналата година надпреварата беше наблюдавана от над 4000 души през двата дни.
Офроуд състезанието ще се проведе на 16 и 17 септември от 10 до 15 часа. Всички участници ще бъдат със специални фланелки с логото на “Офроуд траял 4×4 – Павликени”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново