28 състезатели по бойно изкуство кудо положиха изпит за цветни колани в Свищов

Публикувано на ср, 30 авг. 2023
55 четения

28 състезатели от школата на Митко Божанов положиха изпит за цветни колани. Тестът продължи близо 3 часа и се проведе в Свищов по критериите на смесеното бойно изкуство кудо. Участниците от различни възрастови групи демонстрираха своите знания и умения пред Сенсей Господин Бабамов, който е носител на 4-ти дан в кудо и е председател и основател на Българската кудо федерация. Той пристигна от Харманли в крайдунавския град, за да оцени уменията на спортистите. В изпита участваха и 6 състезатели от Варна, водени от техния треньор Сенпай Желязко Руменов.
Всеки от състезателите трябваше да покрие нормативите за ранга, за който кандидатства. Сред изискванията бяха техниката и тактиката на Кудо в бойна позиция и при борба на земята, както и комбинациите от тях. Бяха оценени и физическите качества на спортистите: сила, бързина, издръжливост, ловкост, гъвкавост, а също и специалните психически и нравствени качества, които се изграждат чрез средствата и методите на кудо.
Всички успешно защитиха по-високи степени и доказаха, че летните горещини не са пречка пред стремежа за развитие и усъвършенстване. От септември продължава подготовката за предстоящите състезания в кудо, кикбокс, киокушин карате и мауай тай.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново