25 отбора участваха в щафетната обиколка на Горна Оряховица

Публикувано на пн, 18 май 2015
458 четения

25 отбора от училищата застанаха на стартовата линия на 48-та традиционна щафетна обиколка. По традиция състезанието се провежда всяка година в навечерието на празника на града и се организира от Община Горна Оряховица и лекоатлетическите клубове. Стартът на състезанието бе даден от кмета на Общината инж. Добромир Добрев. Градоначалникът поздрави спортистите, пожела им успех и им отправи покана да се включат в проявите по повод празника на града. Надпреварата бе в две възрастови групи – момчета и момичета 5-8 клас и юноши и девойки. Отборите пробягват 8 поста, като стартът и финалът бяха пред Общината.
В групата на момичетата се конкурираха само два отбора, като победител стана щафетата на СОУ “Георги Измирлиев”, а втори са атлетките на ОУ “Св. св. Кирил и Методий”. При момчетата победител е тимът на СОУ “Вичо Грънчаров”, а на второ и трето място са съответно щафетите на ОУ “Св. св. Кирил и Методий” и ОУ “Отец Паисий” – Писарево.
СОУ “Вичо Грънчаров” спечели първото място и при девойките, където втори остана отборът на СОУ “Георги Измирлиев”, а трети – на ПГЛПИ “Буров”.
При юношите първи са ПГЕЕ “Ломоносов”, следвани от СОУ “Вичо Грънчаров” и ПГЛПИ “Буров”. Победителите в 48-та Традиционна щафетна обиколка на Горна Оряховица бяха отличени с купи и грамоти. Лекоатлетите получиха наградите си от президента на ЛК “Локомотив 55” Маргарит Марков, директора на дирекция “Хуманитарни дейности” Милена Николова и кмета инж. Добромир Добрев.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново