240 медала са завоювали през 2017 г. горнооряховските спортисти

Публикувано на ср, 3 ян. 2018
112 четения

95 златни, 48 сребърни и 97 бронзови медала са завоювали през 2017 г. спортистите на община Горна Оряховица. 240-те приза са спечелени по време на състезания от Международния и Държавния спортни календари.
През 2017 г. Спортна зала “Никола Петров” е била домакин на общо 80 държавни, зонални първенства, ученически игри и други турнири. Спортният комплекс е посрещнал близо 6100 спортисти в рамките на общо 123 състезателни дни. През февруари Горна Оряховица бе домакин на лагера на националния отбор по спортна акробатика и на контролно състезание. За първи път през юни градът бе домакин на Държавно първенство по бокс за юноши.
В началото на октомври Горна Оряховица и Велико Търново посрещнаха националните отбори на Ирландия, Украйна, Азербайджан и България и бяха домакини на срещи от Европейските квалификации по футбол за юноши до 17 години. В края на месеца пък градът домакинства VI кръг от републиканското първенство по гимкхана. Състезанието бе организирано от СККА “Етър Рейсинг” със съдействието на Община Горна Оряховица. В края на годината президентът на БФС Борислав Михайлов отличи кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев с почетен плакет за ползотворното сътрудничество с БФС и УЕФА.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново