21 000 лв. събра кампанията “Спортът е Дар” за обновяване на стадиона в Дебелец

Публикувано на ср, 21 Дек. 2022
91 четения

21 000 лв. са събрани до момента от кампанията за подобряване на спортната база на стадион “Христо Ботев” в Дебелец, съобщи президентът на местния “Ботев” Георги Недев.
“Обединени от идеята да създадем максимално добра среда за развитие на децата, които тренират футбол в Община Велико Търново, ние от “Ботев” (Дебелец), “Етър” (Велико Търново) и СК “Болярчета” стартирахме преди няколко месеца дарителска кампания под името “Спортът е Дар” с цел подобряване на спортната база на стадион Христо Ботев в град Дебелец. Причината е желанието да изградим терен, за да провеждаме нормален тренировъчен процес и голяма част от най-малките деца (между 5 и 12 години) на трите детски футболни клуба (общо над 400 деца) да могат да тренират пълноценно”, заяви Георги Недев.
Целите на дарителската кампания са заедно да се съберат дарения на стойност 65 000 лева, които да се използват за изграждане на игрище за Футбол 5 (деца от 5 до 7 години), поставяне на осветление на официалния терен (за да могат децата да тренират и в тъмната част на денонощието), изграждане на спортна площадка за деца със специални потребности, подобрения по тренировъчното игрище и закупуване на тренировъчни пособия за трите детски школи.
“Осъзнаваме ясно трудните времена, в които живеем, но вярваме, че спортът изгражда здрави, позитивни и успешни личности. Единственият начин да направим света около нас по-добър за живеене е да обединим усилия и хиляди хора заедно да подкрепяме каузите, в които вярваме. До момента благодарение на стотици приятели на трите клуба са събрани малко над 21 000 лева, но все още сме далеч от крайната цел преди края на кампанията. Всеки дарител и всяко дарение е важно! Подкрепете и вие децата на Община Велико Търново с дарение по избор: с дебитна или кредитна карта през следния линк: https://sponsor.me/youthfootballclubs (имената на дарителя се изписват с латински букви) или по банков път на сметка BG96STSA 93000026733696, Сдружение “ФК Ботев – Дебелец”, основание: дарение по проект “Спортът е Дар”, призоваха организаторите на кампанията.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново