20 медала взе “Хемус таекуондо център” на държавното по спаринг и пумсе

Публикувано на ср, 21 февр. 2018
209 четения

600 състезатели по таекуондо премериха сили на държавните първенства по спаринг и пумсе. Надпреварата, организирана от БФТ, се проведе в “Арена Горна Малина”. Горнооряховският “Хемус таекуондо център” взе участие в двете дисциплини спаринг и форма, като завоюва 20 медала.
В спаринг А клас Йордан Добрев е с бронз при кадетите, Денис Ирибаджаков е със сребро при децата, Петър Патарински – сребро за кадети, а Стилиян Димитров – бронз при мъжете. В клас Б Никола Цаков е със злато, Елена Кръстева – сребро, Ани Мамучевска – сребро.
В дисциплина пумсе Мартина Димитрова спечели златния медал индивидуално и сребърен в тройка с Мила Цакова и Светлозара Колева при кадетки. Симона Димитрова е с бронз индивидуално и сребро на двойки с Петър Патарински, Йордан Добрев – индивидуално бронз, както и на двойки с Милица Петрова. Денис Ирибаджаков е с бронз в индивидуалното на пумсе, също с бронз е и Димитър Патарински.
Мила Цакова спечели злато индивидуално в Б клас на пумсе и бронз в двойка с Кристиян Стефанов. Стефанов е с бронз и на индивидуално пумсе.
По време на организирана галавечер от БФТ бяха наградени Милица Петрова и нейният треньор Румен Димитров за постигнатото трето място на европейското първенство по пумсе през 2017 г. в Родос.
“Изключително съм горд, че за пореден път показахме сила във всички дисциплини и класове на таекуондо, което е нелека задача и е постигнато от малко клубове в БФТ”, каза Румен Димитров. На 3 и 4 март предстои участие в турнир “София оупън” в клас Б.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново