18 номинирани за “Спортист на годината”

Публикувано на чт, 10 Дек. 2020
682 четения

Призьорите в анкетата от 2018 г. отново са сред номинираните.

18 са имената на великотърновски състезатели, които бяха номинирани от клубовете за анкетата “Спортист на годината”. Спортните клубове от старата столица по традиция да края на ноември изпращаха своите кандидатури, адресирани до кмета Даниел Панов и внесени в Община Велико Търново.
Номинираните са представители на 8 вида спорт – автомобилизъм, бокс, борба, лека атлетика, конен спорт, културизъм, плуване и хандбал. Сред тях отново са познати имена, някои от които вече са печелили отличието “Спортист № 1 на Велико Търново”. Сред основните претенденти за тазгодишното отличие отново са шампионът на българския рали шампионат Мирослав Ангелов от СК “Мегапорт”, шампионът по бокс Тинко Банабаков от БК “Ивайло”, шампионката по конен спорт Анна Ангелова от “Калоян-92”, първенецът на хвърляне на диск Деян Гемижев от СК “Ивайло-93”, плувците Здравко Банабаков от СК “Боляри 2009” и Тонислав и Симеон Събеви от СК “Царевец”, хандбалистката от “Етър-64” Десислава Николова и други.
Право на номинации имаха всички спортисти, състезаващи се за спортни клубове от града и общината. Ако се докаже, че даден спортен клуб е подал некоректна информация, номинациите на този клуб ще отпадат от анкетните карти, уточниха организаторите.
Седем спортисти ще бъдат отличени в анкетата “Спортист на годината” при мъжете и жените.
Също толкова ще са наградените и в допитването на № 1 при юношите и девойките, където по традиция кандидатурите са много повече, тъй като повечето спортни клубове от В. Търново предпочитат да работят основно с подрастващи.
Отново ще бъде отличен и Треньор № 1 на годината, където сред заявките също е пълно с познати и утвърдени имена. Осем са номинираните наставници, които ще се борят за отличието, те са представители на 7 вида спорт. При тях конкуренцията е голяма и оспорвана, тъй като почти всички през 2020 г. са създали шампиони и медалисти от големи съревнования. Сред имената личат тези на Калояна Крумова-Цончева – треньор на СК по спортна гимнастика “Етър-Стил”, Евгени Донев от Боксов клуб “Ивайло”, Людмила Георгиева от СК по лека атлетика “Атлетика-2012”, Йонка Генчева от Хандбален клуб “Етър-64”, Мирослав Колев от СК по борба “Илия Павлов”, Николай Гемижев от СК по лека атлетика “Ивайло-93”, Цветанка Дилова-Нейкова от СК по плуване “Боляри 2009” и Самир Мутишев от СК “Катана” по карате и киокушин.
Право на глас имат представители на Постоянната комисия по спорта, туризма, децата и младежта при Великотърновски общински съвет, по един журналист от местните медии и спортните експерти от общината. За първи път заради пандемията самото гласуване ще се проведе дистанционно, като всички ще получат справките с постиженията и ще могат да направят своя вот, съобщи спортният експерт от Община В. Търново Георги Давидов. Обявяването и награждаването на победителите по традиция ще бъде в дните преди Коледа.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново