1300 зрители са гледали хандбалното дерби

Публикувано на вт, 12 февр. 2013
549 четения

1300 зрители на хандбален мач е рекорд за вътрешното ни първенство.

Незапомнен рекорд по посещаемост беляза дербито в хандбалната “А” група между “Етър-64” и “Бъки”, спечелено от “болярките” с 33:23. Петъчният мач е бил гледан от 1300 зрители, съобщиха от клуба. Това го превръща в най-посетения двубой в хандбала в последните години у нас и в двете направления. Подобен интерес в последните десетина години е имало само в най-възловите мачове на “Етър-64” в европейските клубни турнири. Общият капацитет на ДКС “Васил Левски” е 1600 места. Една от причините за многото публика в залата бе и провеждането на финалите същата вечер на общинския зимен турнир по футбол, както и отоплената зала, от клуба се погрижиха за публиката да има и томбола. Подкрепата на зрителите по време на хандбалното дерби бе сериозна, възпитаничките на Йонка Генчева имаха удоволствието да играят под бурни възгласи “Етър, Етър”.
Свищовският “Нове-99” пък ден по-късно гостува в Габрово на “Бъки”, който игра в два поредни дни. Габровки спечелиха победа с 48:25, а мачът ще се запомни с връщането в игра на Лидия Ковачева след дълго лечение на контузия. “Бъки” поведе с 4:0 до 5-ата минута, а след първия половин час игра авансът на домакините вече беше 14 гола – 24:10. През втората част хандбалистките на “Бъки” отбелязаха нови 24 гола, а гостенките 15 за крайното 48:25.
Най-резултатни от домакините бяха Присила Сиракова и Боговеста Йосифова, реализирали по 8 гола. Като цяло в мача обаче топ реализатор беше Лора Сарандева от “Нове-99”, която играе за женския тим на Свищов и за девойките старша възраст на “Бъки”. Лора се разписа 10 пъти и беше най-резултатният играч в срещата.
Следващият мач за свищовския тим е на 16 февруари (събота), когато от 14:00 ч. приема “Васил Левски” (Нови пазар).
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново