12 състезатели на “Акро Нова” и “Джим Денс” с медали от държавното по акробатика

Публикувано на пн, 3 юли 2017
450 четения

12 състезатели на горнооряховските клубове “Акро Нова” и “Джим Денс” станаха медалисти от държавното първенство по спортна акробатика в Горна Оряховица. 188 състезатели от 14 клуба премериха сили в надпреварата, организирана от федерацията със съдействието на местната община. Състезанието бе и контролно за определяне на разширения национален отбор за европейското през октомври в Полша.
Равносметката на “Акро Нова” е 21 златни и 3 сребърни медала. Тройката им жени е шампион в младша възраст 7-15 г. Ванеса Стойчева, Дарина Божилова и Маринела Люцканова са първи в многобоя, следвани от тройката на КСА “Бургас” и ЦСКА. Двойката мъже на “Джим Денс”, съставена от братята Мартин и Данаил Илиеви, е шампион в многобоя в старша възраст 11-16 г. В същата възрастова група шампион е специално селектираната за националния отбор смесена двойка от Ивайло Люцканов от “Акро Нова” и Виктория Чобанова от “Нефтохимик” (Бс). Тройка жени на “Джим Денс” – Александра Нямова, Даяна Енчева и Елена Ангелова, е на трето място в група младежи 10-18 г. Във възраст 13-19 г. женската тройка, съставена от състезателки на двата горнооряховски клуба – Михаела Илиева, Нелина Желязкова и Цветелина Савова, също е шампион.
“Превъзходна организация във всяко едно отношение, за което изказвам специални благодарности на домакините. Най-важното за мен е, че общото ниво в сравнение с м.г. е много по-високо. Извън набелязаните досега претенденти за националния отбор, си отбелязах поне още 4-5 състезатели, които ще следя с интерес и ще включа в плановете си. И в двата горнооряховски клуба видях няколко много качествени състезатели, които, ако се окомплектоват с подходящи партньори, ще имат голямо бъдеще”, коментира националният селекционер Драгомир Драганов.
Георги ГЪРЕВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново