ЦСКА победи “Етър” с 2:0

Публикувано на пн, 3 юли 2017
142 четения

ЦСКА победи “Етър” с 2:0 в контрола, играна в Панчарево. Головете вкараха Кирил Десподов в 17-ата минута и Рубен Пинто в 38-ата минута. Домакините напълно доминираха преди почивката, когато паднаха и головете, а към края на мача няколко шанса имаше и пред етърци. Още в 34-ата секунда Каранга шутира покрай десния страничен стълб. “Етър” отговори с шут на Неделчев в 5-ата минута, който обаче мина високо над вратата. Същото стори и Яни Пехливанов, който не успя да завърши по най-добрия начин опасна атака на “виолетовите” отдясно.
В 16-ата минута Стефан Неделчев подаде погрешен пас към Меркадо, който напредна и намери непокрития Кирил Десподов за 1:0. В 32-ата минута домакините можеха да вкарат втори гол, когато Недялков намери Симао, но изстрелът на португалеца срещна гредата. Те коригираха своя мерник в 38-ата минута, когато Рубен Пинто вкара с глава, засичайки центриране на Симао.
През втората част Станислав Генчев пусна и останалите опитни играчи като Ив. Стоянов, Апостолов, Т. Колев, Ив. Петков, Венци Василев и др., а в края влязоха и юношите Кольо Станев и Бранислав Ботев. Десподов и Кулма пробваха да реализират с изстрели от границата на наказателното поле, но те излязоха в аут. Постепенно “Етър” изнесе играта напред и до края имаше своите възможности. В 72-ата минута Станкев центрира и отскочилата топка попадна у Апостолов, който стреля отдалеч, но вратарят спаси. Колев от домакините стреля опасно, но Христо Иванов изби с крак.
Най-чистата ситуация за етърци бе в 77-ата минута, когато Стоянов намери Иван Петков пред опразнената врата, но той реши с глава да подава към Тодор Колев. В 83-ата минута Апостолов намери с пета Сашо Александров, който стреля опасно до гредата.
В 86-ата минута Адамец задържа откъсващ се нападател и получи червен картон, а от фаула Малинов стреля на сантиметри над напречната греда.
ЦСКА: Китанов, Ст. Манолев, Чорбаджийски, Бодуров, Недялков Пинто, Малинов, Симао, Меркадо, Десподов, Каранга.
“Етър”: Хр. Иванов, Скерлев, Минков, Александров, Атанасов, Ивайлов, Пехливанов, Тодоров, Руменов, Кямил, Неделчев.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново