12 номинирани за “Спортист на годината”

Публикувано на пн, 13 Дек. 2021
267 четения

19 състезатели ще спорят при юношите и девойките

Общо 31 спортисти и петима треньори от Велико Търново и общината бяха номинирани в анкетата за Спортист на 2021 година. 12 от тях са в категорията мъже и жени, а 19 – за юноши и девойки. Анкетата се организира от 2000 г. под егидата на Община Велико Търново.
Клубовете подаваха своите кандидатури, адресирани до кмета Даниел Панов, до края на месец ноември. Право на номинации имат всички спортисти, състезаващи се за спортни клубове от града и общината, както и съответните треньори.
Номинираните 31 имена са представители на 14 вида спорт – автомобилизъм, борба, карате, картинг, конен спорт, лека атлетика, модерен петобой, ММА, ориентиране, плуване, спортна гимнастика, хандбал, шахмат и футбол.
По традиция ще бъде определен топ 7 при мъжете и девойките, топ 7 при подрастващите, както и Треньор № 1 на годината.
Номинирани в анкетата за мъже и жени са: Анна Ангелова от СК “Калоян-92” – второ място на държавното по конен спорт, Десислава Николова от ХК “Етър-64” – държавен вицешампион и носител на Купата на България по хандбал, Деян Гемижев от СК “Ивайло-93” – държавен шампион по диск, Емил Денев от СК “Мегапорт” – шампион в своя клас RC3 на рали спринт, Ивайло Нанчев от СК “Илия Павлов” – бронзов медалист на държавното по борба, Мирослав Ангелов от СК “Мегапорт” – с три шампионски титли на България по автомобилизъм, Никола Викторов от СК “Етър-Виктори 2011” – втори на държавно по борба, Радослав Димитров от ШК “Булмекс-шах” – държавен отборен шампион по блиц, Рамазан Рамазанов от СК “Илия Павлов” – държавен шампион по борба, Симона Стоянова от ФК “Етър” – шеста на държовното по футбол за жени, Симеон Събев от СК “Царевец” – държавен шампион на 50 м бътерфлай, и Тонислав Събев от “Царевец” – шампион на 200 м съчетано плуване.
Имената на 19-те номинирани спортисти при юношите и девойките са: Анастасия Трифонова от “Етър” (футбол), Антония Начева от “Боляри-2009” (модерен петобой), Деан Савов от “Браун тим” (ориентиране), Димитър Димитров от “Браун тим” (ориентиране), Данислав Арсов от “Симеонов рейсинг тим” (картинг), Егор Карамалак от “Илия Павлов” (борба), Златина Коева от “Етър-64” (хандбал), Красимир Недков от “Скорпион” (ММА), Ник Дойчинов от “Илия Павлов” (борба), Йордан Цветанов от “Боляри-2009” (модерен петобой), Йоана Тодорова от “Калоян-92” (конен спорт), Лидия Кръстева от “Етър-Стил” (спортна гимнастика), Лъчезар Викторов от “Етър-Виктори 2011” (борба), Николинка Бояджиева от “Катана” (карате киокушин), Петър Хаджииванов от “Царевец” (плуване), Ралица Митева от “Царевец” (модерен петобой), Самуил Николов от “Боляри-2009” (плуване), Симона Христова от “Етър-Виктори 2011” (борба) и Христиана Димитрова от “Катана” (карате киокушин).
Пет са номинациите за Треньор № 1 на годината: Йонка Генчева от “Етър-64” (хандбал), Калояна Крумова-Цончева от “Етър-Стил” (спортна гимнастика), Мирослав Колев от “Илия Павлов” (борба), Николай Викторов от “Етър-Виктори 2011” (борба) и Николай Гемижев от “Ивайло-93” (лека атлетика).
Предложенията вече са приети от спортните експерти от Община Велико Търново, като днес предстои да бъдат окончателно проверени и обобщени. Ако се докаже, че даден спортен клуб е подал некоректна информация, номинациите на този клуб ще отпаднат от анкетните карти.
После информацията ще бъде подготвена в анкетен вид за гласуване, която ще е още в близките дни. Право на глас имат представители на Постоянната комисия по спорта, туризма, децата и младежта при Великотърновски общински съвет, по един журналист от местните медии и спортните експерти от общината. Имената на победителите ще станат ясни в седмицата преди Коледа.
Миналата години заради пандемията нямаше официално награждаване, но победителите получиха индивидуално своите награди и премии. Спортист на 2020 г. стана лекоатлетът Деян Гемижев от “Ивайло-93”, № 1 при юноши и девойки бе Станислав Рашков от “Атлетика-2012”, а Треньор на годината – Мирослав Колев от СК “Илия Павлов”.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново