12-годишните етърци – трети в България!

Публикувано на пт, 16 юни 2017
571 четения

“Виолетовите”, набор 2005 г., станаха първите носители на медали за великотърновския футбол от 20 години насам.

Изключителен успех постигнаха младите надежди на “Етър”, родени 2005 г. Възпитаниците на треньора Стефан Ангелов станаха трети в България на държавното първенство, сезон 2016/2017 г., и носители на бронзовите медали. Това са първите медали за великотърновската футболна школа от държавно първенство през последните 20 години.
В последния си мач за 3-4 място на Футбол 9 на финалите в Банско “виолетовите” се наложиха с 2:0 над “Литекс”, като головете вкараха Захари Атанасов и Росен Върбишки. Етърци стартираха с чудесни победи с 3:1 над “Национал” (Сф) и с 4:2 над “Спартак” (Вн) и бяха на крачка от още по-значим успех, като в третия мач от групата си се нуждаеха само от реми срещу “Ботев” (Пд), но пет минути преди края при 1:0 за съперника реферът спести дузпа срещу пловдивчани за игра с ръка.
В крайна сметка “Етър” отиде в мач за 3-4 място, където отново бе безпогрешен. На финала “Ботев” (Пд) загуби с 2:0 от “Царско село”, който е и новият шампион.
Не по-малко значим е и успехът на другия великотърновски отбор във Футбол 7 при родените 2006 г. Възпитаниците на треньора Стефан Николов също стигнаха до мача за бронзовите отличия. Преди това те победиха с 1:0 “Арда” (Кърджали), завършиха 0:0 с “Дунав” и отстъпиха на лидера “Левски” с 4:0. Така като втори в групата си те стигнаха до мача за 3-4 място, като играха срещу столичния “Витоша”. До последната секунда голове нямаше и двубоят вървеше към дузпи, когато при последната си атака съперникът реализира и измъкна победата с 1:0. Така етърци в тази възраст станаха четвърти в България.
Успехът и от двата тима е значим – той е плод на отличната работа в школата и грижите от ръководството, а като се има предвид терените, на които са принудени да тренират момчетата от ДЮШ във В. Търново, оценката за постигнатото от тях е повече от отлична!
Анатоли ПЕТРОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново