113 гола в първата седмица на турнира, средно по 5.65 на мач

Публикувано на вт, 19 ян. 2016
344 четения

Отборът на “Тера трак” е с най-убедителна победа досега. сн. А. ГАНЦАРОВ

Висока резултатност и интересни мачове белязаха първата седмица от зимния турнир по футбол на малки врати в Двореца на културата и спорта “Васил Левски”.
29 отбора, разпределени в седем групи, спорят за отличията в традиционната надпревара, която събира любителите на футбола през зимата. Напред ще продължат заелите първо и второ място в групите с по четири отбора, плюс  третия с най-добри показатели, както и първите три състава в Група “Е”. Тези 16 отбора в елиминационната фаза ще оформят осминафиналните двойки.
113 гола паднаха в изиграните 20 мача от първата седмица на турнира. Това означава, че публиката по трибуните е гледала средно по 5.65 попадения на мач, което е доста висока резултатност. В първите три групи всеки отбор вече изигра по две срещи, в останалите засега отбори имат по един мач (не са включени снощните мачове от група Г и Д).
Най-резултатна е група В, където паднаха три пъти повече голове, отколкото в останалите групи. Отборите там са “Севлиево”, “Ресторанти Бианко”, “Пъмп систем” и “Фен клуб Етър”. 32 попадения са отбелязали нападателите там, което за четири мача означава средно по 8 гола на мач!
Най-малко голове досега има пък в група Ж, където за два мача паднаха общо 8 гола.
Най-големите резултати досега в турнира са победата на “Тера трак” над “Тогеди” в група Д с убедителното 14:0 и успехът на севлиевци в група В над “Фен клуб Етър” с 11:0. Три от мачовете завършиха с минималното 1:0 – победите на “Брайтън” над “Геги Трейд”, “Аутсайдерите” над “Палавници” и на “Тоти транс” над “Тремол”, като хубавото е, че няма нито едно нулево равенство.
Всъщност за 20-те изиграни мача от първата седмица има едно-единствено равенство – в група Ж, където “Лайтс” и “Долапчиеви” завършиха 2:2.
Голмайстор в турнира до момента е Борислав Иванов от “Ресторанти Бианко”, който има 8 гола. Те обаче са от два мача (хеттрик срещу “Пъмп систем” и 5 гола срещу “Фен клуб Етър”). Втори е бившият етърец Георги Колев, който има 7 гола, но само от един мач, вкарани при победата на неговия “Тера трак” с 14:0 над “Тогеди”.
Снощи турнирът бе подновен с мачове в групите Г и Д. Оспорвани битки се очакват днес в група Е, където от 17 ч. играят “Яна-1” (Ресен) и “Тоти транс” (Павликени) в директен спор за първото място, след като спечелиха първите си срещи. От 18 ч. пък “Банка ДСК” и “Тремол” ще определят кой от двата тима ще запази шансове да продължи напред.
От 19 ч. в група Ж се очаква интересен мач между “Видимо доволни” и “Долапчиеви”, които още нямат загуба, а от 20 ч. “Ветеран турист” ще изиграе първия си мач в турнира срещу “Лайтс”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново