10 медала за каратеките на “Етър” от Световното

Публикувано на ср, 14 сеп. 2022
102 четения

Два златни, пет сребърни и три бронзови медала спечелиха децата каратисти от отбора на “Етър” на Световното първенство по карате, стил годжу рю, проведено във Фолиньо (Италия). Всички каратеки, избрани от треньора Николай Лесичков да участват, завоюваха отличия. В шампионата се включиха 787 състезатели от 25 държави. Осемте “болярчета” се конкурираха с отбори от Португалия, Италия, Украйна, Румъния, ЮАР и др. В категориите имаше изключителна конкуренция и някои от децата трябваше да спечелят по 4 срещи, за да се качат на стълбичката.
“Успехите ни са плод на много труд. Тренираме ежедневно и децата са печелили в много национални турнири, но в Италия нивото бе много високо. Щастлив съм, че заедно с останалите 21 български състезатели завоювахме шесто място в отборното класиране и всички каратисти от “Етър” са медалисти”, разказа треньорът Николай Лесичков. Световни шампиони станаха Борислав Благоев, 8-9 г., който се състезаваше на ката, и Стефан Петров, 8-9 г. на кумите. Сребърни медали взеха Амира Абулибде на кумите, Дария Мартинова на ката и отново Борислав Благоев на кумите. С бронзови медали е Емануела Иванова на ката и кумите и отборното участие на Георги Марков, Борис Радоев и Радослав Русанов на кумите. Амира се класира пета и на ката, а Радослав също е пети индивидуално на кумите. “Българи – юнаци!” ехтеше в залата, нашите момичета и момчета показаха, че със сърце, упорит труд и постоянство се постигат успехи. Горди сме, че “болярчетата” от карате клуб “Етър” завоюваха толкова много отличия за България. Пожелаваме им още много успехи!”, заяви Николай Лесичков.
Той добави, че Фолиньо е малък град в областта Умбрия в Италия, но децата са имали възможност да се докоснат до италианската култура и традиции. Разходили са се в античния Рим, посетили са религиозните центрове Асизи и Спелло, усетили са духа на Венеция и Любляна.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново