Затварят “зебрата” пред съда, забраняват паркирането по ул. “Никола Габровски”

Публикувано на вт, 16 Апр. 2013
961 четения

Една от най-използваните пешеходни пътеки в центъра на Велико Търново временно се затваря с метални заграждения. От тази седмица до края на юли пешеходците няма да могат да минават през “зебрата” пред съдебната палата. Затваряме пешеходната пътека през четирите платна, за да не се създават “тапи” на автомобилите. Пешеходците ще ползват “зебрите” пред Студентския стол и на светофарите на пазара, обясни инж. Динко Кечев, шеф на строителната дирекция в Общината. Ограничението е част от новата временна организация на движението заради строежа на водопроводите по проекта за 45 млн. лв.
Заради разкопаната и затворена ул. “Магистрална” по водния проект, автомобилният трафик по ул. “Никола Габровски” се натовари. За да се осигури по-бърза пропускливост, до 31 юли се забранява паркирането от кръстовището с ул. “Славянска” (светофарите при Пожарната) до кръстовището с ул. “Йоновка”. Колите на нарушителите ще бъдат вдигани с “паяка”, предупреди инж. Динко Кечев, ръководител на водния проект.
Вече е актувано строителство за над 2 млн. лв. За разплащането му Община В. Търново търси вариант, преди да поиска възстановяването на средствата от Управляващия орган на ОП “Околна среда”.
З. ХРИСТОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново