Започва санирането и газификацията на Блок 2 на общежитията на ВТУ

Публикувано на ср, 27 мар. 2024
315 четения

През април започва санирането и газификацията на Блок 2 на Студентските общежития на Великотърновския университет. Ремонтните дейности няма да попречат на живеещите там студенти и те няма да бъдат премествани.
Ректорът проф. д-р Димитър Димитров получи уверение от Иван Момински, управител на “Студентски столове и общежития” ЕАД – клон Велико Търново, че ремонтните дейности ще приключат през есента и блокът ще бъде готов за началото новата на учебната година.
Председателят на Националното представителство на студентските съвети в Република България Ангел Стойков разгледа Блок 2 и също се запозна с подробности за бъдещия ремонт. След реновирането вече всички общежития във Велико Търново ще предоставят най-съвременните условия за живот на студентите, докторантите и специализантите.
Преди това ректорът проф. д-р Димитър Димитров се срещна с председателя на Националното представителство на студентските съвети Ангел Стойков. Двамата обсъдиха редица важни теми, свързани с обучението на студентите във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”, с националните студентски политики по отношение на висшето образование в страната, социално-битовите въпроси, бъдещи съвместни инициативи и други.
На срещата присъстваха и д-р Александър Узунов, съветник по социално-битовите въпроси на учащите към НПСС, и Васил Цонков, председател на Студентския съвет на нашия Университет.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново