За връщане на изгубените социални придобивки се застъпиха социалистите в село Царевец

Публикувано на вт, 16 Апр. 2013
385 четения

“Алтернативите за избора на 12 май са две – или да изберем партията, чиито министър-председател през цялото си управление увеличаваше двукратно пенсиите на пенсионерите, или да върнем на власт правителството на премиера, който не увеличи пенсиите, а напротив – той се позволи да каже, че резервът е изхарчен за пенсионерите”. С тези думи откри предизборното събрание в свищовското село Царевец председателят на общинския съвет на БСП в крайдунавския град Милен Манолов. В събота БСП стартира предизборната си кампания в крайдунавската община именно от с. Царевец, което винаги поставя БСП на първо място във вота си.
На срещата присъстваха кандидатите за народни представители от листата на “Коалиция за България” – Марияна Бояджиева, Милка Христова, Стефан Стефанов и Илиян Маринов. Те дойдоха направо от митинга в Южния парк в София, където червените стартираха кампанията си.
“Кампанията ни ще бъде лице в лице с хората, с много срещи, за да можем лично да представим визията си за по-добро управление на България”, каза водачът на листата Марияна Бояджиева. Тя призова жителите на селото да бъдат активни и да дадат своите предложения за допълване на предизборната програма на левицата. Документът ще остане отворен до последния възможен момент, за да влязат в него предложенията на гражданите за излизане на страната от кризата на последните четири години.
“ГЕРБ провеждаше една политика, която не само създаде огромни трудности в политическия живот в страната, но тяхната политика нито повиши доходите, оряза част от социалните придобивки, които имаха хората, и доведе до това България и днес да продължава да бъде най-бедната страна в ЕС”, каза още Бояджиева. 30 са социалните придобивки, които бяха загубени през изминалия мандат, посочи водачът на листата. Тя припомни още, че майките получават днес обезщетение за отглеждането на дете до 2 г 240 лв., което е под прага на бедността.
Кметът на селото Генчо Генчев пък настоя пред кандидат-депутатите да се застъпват за повече средства за здравеопазване и повече внимание към Свищов и 15-те населени места.
За гостите на срещата БСП предложи богата фолклорна програма с изпълненията на танцовия състав “Фолклорен извор” и на групата за автентичен фолклор “Росен здравец” при Народно читалище “Светлина “Царевец 1927”.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново