За четвърт милион лева в Сухиндол правят 45 рекламни филма на 5 езика

Публикувано на вт, 22 юли 2014
344 четения

В Сухиндол започна изграждането на културен център. В него с етнографска изложба и филми ще бъде представен битът, поминъкът, природното и културното наследство на района, съобщи кметът Пламен Чернев. Центърът е срещу Общината и е пригоден за достъп и на хора с увреждания.
За разнообразяване представянето на културно-историческото наследство и привличане интереса на туристите ще бъдат заснети 45 рекламни филма. Всеки от тях ще е с продължителност до 4 минути и ще е преведен на пет езика – български, английски, немски, руски и китайски.
Чрез обществена поръчка за 259 200 лв. с ДДС Общината търси изпълнител, който да заснеме и направи рекламните филмчета, представящи различни страни на местното природно, културно и историческо наследство на община Сухиндол. Изискването е летните да бъдат заснети с 3 камери и 2 микрофона, а общата дължина на филмите да е 150 минути. Реализацията им е по проект, финансиран за популяризиране на културно-историческото наследство от Програма за развитие на селските райони.
Туристите ще могат след изглеждане на филмите да получат диск с някой от тях и да посетят дестинацията и обектите, които са представени в аудио-визуалните пътеводители, поясни Пламен Чернев.
Проектът трябва да бъде приключен до 31 юни догодина.
З. ХРИСТОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново