„Възраждане“ предостави клуба си в младежкия дом на талантливи деца

Публикувано на пт, 31 май 2024
223 четения

Общинските съветници от групата на „Възраждане“ гласуваха „за“ клубът на формацията на Костадин Костадинов във Велико Търново да бъде даден за обучението на талантливи деца. За техните нужди се предоставя и цялостното оборудване на обекта в младежкия дом, включително мебели, климатични системи, пособия и др. поясни по време на заседанието лидерът на „Възраждане“ в старата столица Ангел Янчев.

Повод за жеста бе предложението на кмета Даниел Панов общината да поиска държавните помещения в Младежкия дом във Велико Търново за детските творчески клубове. Групата на „Възраждане“ заяви, че ще подкрепи това предложение в интерес на уважаваната институция и децата-творци на Велико Търново и ще предостави цялото оборудване на предоставеното им помещение, на което извършиха основен ремонт, на Младежкия дом. След „Възраждане“ и други политически организации, на които са предоставени помещения в сградата, последваха примера им и също декларираха готовност да предоставят и оборудването си на детските творчески групи. Ангел Янчев направи конкретно предложение за предоставяне на управлението на цялата сграда на Младежкия дом, тъй като няма доверие на общинското ръководство, но мнозинството на ГЕРБ-СДС и ППДБ го отхвърли.

Председателят на „Възраждане“ напомни, че сградата е строена за политически нужди и до 1990 г. на първия етаж, където се помещават те и ДСБ е бил общински съвет на Димитровския комунистически младежки съюз – младежката организация на БКП. Затова няма чакални и съблекални, защото предназначението е било за партийни нужди. За съжаление в минали мандати Общината продаде както четвъртия етаж на Младежкия дом, така и кинозалата му, към който е имало съблекалня и гримьорна.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново