„Възраждане“ обяви листата, открива националната си кампания във В. Търново

Публикувано на вт, 30 апр. 2024
1033 четения

Политическа партия „Възраждане“ ще даде началото на кампанията си за Парламентарните и за Европейските избори във Велико Търново. Стартът на кампанията е на 10 май от 18:30 ч. в Музей „Възраждане и Учредително събрание“, когато ще дойде и лидерът на партията Костадин Костадинов за среща с великтърновци.

Вече е ясна и листата за кандидат-депутати от 4-и МИР – Велико Търново. Тя се оглавява от Станислав Стоянов, а веднага след него са Ангел Янчев, Венцислава Йорданова и Александра Тодорова. „Верни на принципите си, при тази девалвация на личности сме се постарали да предложим качествени имена“, заяви Стилян Найденов.

„81 % от кандидатите ни са с висше образование, 19 % са жени. Средната възраст на листата е 47 г., като най-младият – Емил Дачков, е на 30, а най-възрастният – инж. Димитър Бояджиев е на 76 г.“, оповести председателят на областната структура Ангел Янчев.

Станислав Стоянов оглавява листите и за евродепутати, и за парламента. Ако бъде избран за евродепутат, в Народното събрание ще влязат следващите в листата. „Целта ни е съвсем реалистична – да има двама депутати от В. Търново, а най-вероятно старата столица ще има и представител в Европейския парламент“, коментира Станислав Стоянов. Той увери, че няма намерение да изоставя В. Търново и региона и ще помага с всички сили и сподели, че членството на България в ЕС може да носи много повече ползи.

„Приоритети са проблемите в региона – транспортната свързаност и АМ „Хемус“, пътят Русе – В. Търново, жп транспортът, водоснабдяването, екологията, образованието“, заяви Ангел Янчев.

„Сред моите приоритети е да положим усилия българското село да не умира. Държавата трябва да обърне внимание на селата, да има какво да върне хората в тях. Читалищата също са ми близка тема, те дават живот на културата и трябва да съществуват по правилния начин“, сподели новото име в листата Венцислава Йорданова, която допълни, че „Възраждане“ е най-чистата идеологическа партия.

 

Листа на кандидатите за народни представители на „Възраждане“ за 4-ти МИР – Велико Търново за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 9 юни 2024 г.

Станислав Стоянов е завършил е висшето си образование във Велико Търново, във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” с бакалавърска степен по “Приложна лингвистика с френски и испански езици”, (специализация Бизнес администрация) и  магистър  по “Европейска интеграция”. След като завършва университета във Велико Търново заминава за Белгия, където завършва магистратура по „Европейска публична администрация„ към Университет на гр. Лиеж”, Кралство Белгия. По професия е бизнес анализатор. Избран за народен представител в 48 и 49 Народно събрание от област Велико Търново  и е част от Комисията по външна политика и  въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната, и Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта.  Той е и един от основните фактори във “Възраждане”, които изграждат и поддържат международната политика на българската политическа организация. „Възраждане” през последната година се превърна в предпочитан партньор на партии, с които имаме общи политически цели в цяла Европа. Изграждането и поддържането на тези партньорства е основна заслуга на Станислав Стоянов.

Ангел Янчев е завършил висшето образование във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Магистър е по история, география и политология. По професия е учител. Директор е на училище във Велико Търново. Общински съветник във Великотърновския общински съвет и председател на организацията на  „Възраждане“ в Старата столица.

Венцислава Йорданова е завършила средното образование в СУ „Иван Момчилов“ в град Елена. Изучавала е българска филология във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Готвач е в ресторант във Велико Търново. Секретар на организацията на „Възраждаме“ в Старата столица.

Александра Тодорова е завършила е висше образование по “Стопанско управление” в ТУ-Габрово и второ висше образование “Строителство на сгради и съоръжения” във ВСУ “Любен Каравелов” – гр. София с придобита квалификация “Строителен инженер”. В момента работи като инженер проектант в австрийска компания. Общински съветник във Великотърновския общински съвет и заместник-председател на организацията на „Възраждане“ в Старата столица.

Иван Вигенин е строител в частния сектор. Той събра 7000 подписа за референдума за запазване на българския лев във Велико Търново.

Христо Гугучков е председател на организацията на „Възраждане“ в  Лясковец и общински съветник в местния общински съвет. Работи в частния сектор. По специалност е  електротехник по електрообзавеждане на промишлени предприятия.

Инж. Георги Харизанов е завършил е НВУ „Васил Левски“ със специалност „Машинен инженер“ и образователно-квалификационна степен „магистър“, както  и ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ със специалност „Публична администрация“ и образователно-квалификационна степен „магистър“.  Работил е 25 години в системата на МВР на различни ръководни длъжности, включително 7 години зад граница като представител на МВР в мисии на ООН и ЕС, в Република Косово и Република Грузия. През последните 5 години работил в град Мариупол в мисията на ОССЕ в Украйна. Има дългогодишен опит в сферата на сигурността, миграционната политика, управление на сигурността и хуманитарната ситуация в зони на поствоенни конфликти.

Светослав Тодоров е завършил Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ в Свищов, специалност „Счетоводство и контрол“, степен „магистър“ и има собствено фотостудио. Общински съветник в общинския съвет на Свищов. Председател на организацията на „Възраждане“ в крайдунавския град.

Огнян Георгиев има средно-специално образование по ветеринарна медицина. Работи в собствена фирма. Общински съветник е в Павликени от „Възраждане“.

Емил Дачков е завършил магистърска степен в СА “Д.А. Ценов” – гр. Свищов по специалност Финансов мениджмънт. Работи към Централно управление на Националната агенция за приходите като инспектор по приходите. Общински съветник е в Горна Оряховица от „Възраждане“.

Пенчо Пенчев е собственик и управител на фирма, която развива дейност в автомобилния сектор. Заместник-председател на организацията на „Възраждане“ в Лясковец.

Даниел Джамбазов е от Велико Търново. Десет години работи в софтуерна компания за дигитализация и онлайн продажби.

Теодор Ников е от Велико Търново. Той е експерт по национала и регионална сигурност и бивш военнослужещ.

Веселин Койчев е от с. Ресен. Той е специалист по информационни технологии.

Аделина Василева е от Полски Тръмбеш. Студентка е в Националния военен университет „Васил Левски“ със специалност „Компютърни системи и киберсигурност“.

Инж. Димитър Бояджиев е завършил Висшето военноморско училище “Никола Вапцаров” в гр. Варна със специалност инженер корабен механик. От 15 години живее в балканското село Мийковци, община Елена. Съучредител и член на организацията на „Възраждане“ в Елена.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново