“Пътни строежи Велико Търново” ще ринат снега две години и по междуселските пътища

Публикувано на вт, 20 Ное. 2012
552 четения

“Пътни строежи Велико Търново” АД е единствената фирма, която подаде оферта да рине снега тази и следващата зима по общинската пътна мрежа в старата столица. Дружеството по договор с Областното пътно управление отговаря за зимната подготовка и на републиканските шосета в региона.
На 16 ноември бяха отворени документите по обществената поръчка за зимното поддържане на общинската пътна мрежа. Община В. Търново поставя условие пред снегопочистващата фирма за селските пътища да има най-малко по 7 снегорина и песъкари, по две фадроми, самосвала и автогрейдера и поне 14 професионални шофьори на щат. С тази техника ще се разриват и поддържат 145,7 километра общински шосета. Обществената поръчка е за 24 месеца за 300 000 лева.
По номерата на автомобилите ще проверим дали не се дублира основна техника на фирмата, която е заявена, че е ангажирана по договор за републиканската пътна мрежа, каза инж. Цанко Бояджиев от строителната дирекция в Общината, председателстващ конкурсната комисия.
Договорът с “Пътища” ООД за междуселските пътища е до 20 декември тази година. Фирмата няма никаква готовност да започне работа, така че ще разчитаме на “Пътни строежи Велико Търново”. Ако се наложи ще помага и “Титан – АС”, която отговаря за разриването на улиците във В. Търново, заявиха от Общината.
Здравка МАСЛЯНКОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново