“Коалиция за България” отива със силен отбор на изборите

Публикувано на вт, 16 Апр. 2013
634 четения

Отговорност, морал и професионализъм обещаха кандидатите на “Коалиция за България” при официалното представяне на листата си.

Под звуците на Шишмановата песен, националния химн и Одата на радостта “Коалиция за България” представи официално в МДТ “Константин Кисимов” листата си за народни представители в 4-и многомандатен избирателен район.
Водачът на “Коалиция за България” Мариана Бояджиева подчерта в словото си, че червените имат силен отбор, който може да спре разрушаването на страната. На гражданите на областта тя обеща рестартиране на проекта “Белене”, който ще осигури работа на много фирми и жители на региона. Според Бояджиева следващото управление трябва да мисли не само за магистралите, но и за лошото състояние на междуселищната пътна мрежа.
Вторият в листата на коалицията Петър Кънев заяви, че ще е необходима много работа да се възстанови държавата, защото тя е пред разпад. Скандалът с подслушванията той определи като Българският Уотъргейт, след който трябва да има много подадени оставки и търсене на отговорност. Кънев, който е от гражданската квота, е председател на УС на Съюза на печатарската индустрия в България, и зам.-председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Бил е депутат в 40-ото народно събрание.
На трето място в листата на “Коалиция за България” е председателят на Районната потребителна кооперация в Павликени и председател на групата общински съветници на БСП ­ Милка Христова. Четвърти е адвокат Николай Илчев, общински съветник от БСП във Великотърновския общински съвет. След него се нарежда Георги Рачев ­ председател на Общинската организация на БСП в Горна Оряховица, бивш председател на местния парламент в родния си град. Шести е Марин Богомилов, председател на земеделската кооперация в с. Поликраище. Седмото място е отредено за Илияна Василева от партия “Български социалдемократи”. Осми е Стефан Стефанов, член на Националния съвет на БСП и председател на Областния съвет на младежкото обединение в БСП, член на Великотърновския общински съвет. Девети е председателят на Общински съвет ­ Стражица, Илиян Маринов, член на Управителния съвет на Национална асоциация на председателите на Общински съвети в България.
В словото си най-младият в листата на “Коалиция за България” Стефан Стефанов определи управлението на ГЕРБ като геноцид спрямо българския народ и призова гражданите на областта на 12 май да гласуват с бюлетина № 5, за да може България да бъде върната на хората.
Официалното представяне завърши с концерт на легендарната Силвия Кацарова, която изпя вечните си хитове.
Весела КЪНЧЕВА, сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново