Включват моста на “Дълга лъка” в проект “Ремонти и реконструкция на мостове”

Публикувано на чт, 27 Ное. 2014
517 четения

Областният управител на Велико Търново проф. д-р Георги Камарашев разпореди пълна проверка на всички мостове на територията на областта. Данните от проверката трябва да бъдат събрани до края на този месец. Въз основа на тях ще бъде изготвен доклад, който ще бъде изпратен в МРРБ.
Проверката на мостовете беше предизвикана след сигнал от Гражданско движение “ДНЕС” за състоянието на моста над река Янтра в участъка на Присовските завои. След проведена среща на областния управител с изпълняващия длъжността директор на Областно пътно управление Петя Каразахова, стана ясно, че състоянието на моста е незадоволително. Съоръжението се нуждае от основен ремонт и привеждането му в съответствие с действащите нормативни изисквания и натоварване от МПС. Областно пътно управление е предложило съоръжението за цялостен ремонт, чрез включване от АПИ в списъка с обекти за проект “Ремонти и реконструкция на мостове”. Приоритет в дейността на Областно пътно управление Велико Търново при обезпечаване с необходимите финансови средства е частичен ремонт на съоръжението, включващ подмяна на силно корозиралия парапет с цел подобряване безопасността на движение по мостовото съоръжение.
Областният управител сам провери и моста над жп линията в близост до завод “Терем-Ивайло”. Съоръжението също се нуждае от ремонт и ще бъде включено в списъка, който ще бъде изпратен в МРРБ.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново