Весела Лечева напуска ръководството на БСП

Публикувано на вт, 12 Дек. 2023
429 четения

Весела Лечева напуска ръководството на БСП. Тя е член на Националния съвет, а решението си да се раздели с партията съобщи пред Областния съвет на БСП във Велико Търново снощи.

„Избрах да съобщя тази новина пред заседанието на Областния съвет, за да могат моите партийни другари да я научат лично от мен, а не чрез декларации или през медиите. Благодарих им за дългогодишната съвместна работа и за оказаното доверие.

Влязох в БСП като човек, който си поставя високи цели и не се страхува да отстоява принципите си. Моята визия бе тя да е модел и двигател за едно справедливо и прогресивно управление на страната, което да утвърждава достойнството и самочувстието на нацията. През годините в ръководството на БСП имаше уважавани общественици, признати експерти, хора с богат професионален и житейски опит“, каза  Лечева.

„За съжаление в последните месеци ръководството на БСП, на което лично аз гласувах доверие, се отклони от този път. То заложи на авторитарен начин на управление, обезличи партията, отстрани с процедурни хватки социалисти с различно мислене. Започна братоубийствена война с президента Румен Радев, подкрепен и избран от левите хора в България. Водеше тази война редом с нашия основен политически опопент – ГЕРБ. В резултат на тези действия загуби задълго лидерските позиции и доверието на избирателите в страната“, заяви Лечева.

Весела Лечева е двукратен олимпийски медалист и петкратен световен шампион по спортна стрелба. Председател на Българския стрелкови съюз. Председател на Държавната агенция за младежта и спорта /ДАМС/ в периода 2005-2009 г.

Министър на младежта и спорта в служебните правителства с министър-председател Гълъб Донев /август 2022 – юни 2023/. Депутат от 39-о, 40-о и 45-о Народно събрание на Република България. Почетен гражданин на Велико Търново и Павликени.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново