Вдигат двойно наемите в изложбените зали

Публикувано на ср, 21 Ное. 2012
465 четения

С промени в наредбата за цените се слага край в злоупотребите с името на Община Велико Търново като съорганизатор на различни културни появи. Това обясниха пред бюджетната и икономическата комисии към ОбС главният юрист Калина Лупова и шефката на културната дирекция Нелина Църова.
Масово за изложби и културни прояви организаторите на събитието посочват Общината като патрон и по този начин си спестяват наема при ползването на изложбените зали “Рафаел Михайлов”. В промените на наредбата, която предстои да бъде приета от съветниците, се посочва, че само срещу писменото разрешение на кмета на Велико Търново Общината може да стане съорганизатор и наем за проявата да не се дължи. Безплатни остават юбилейните изложби на великотърновските художници, обясни Калина Лупова.
С промените в наредбата с 50 на сто се увеличават всички наеми за ползване на пространства в изложбените зали “Рафаел Михайлов”, каза Нелина Църова. Най-високият наем за зала става 360 лева. 95 000 лева е годишната издръжка на най-големите изложбени зали с площ от 6000 квадратни метра, общинска собственост в старата столица. Заради масовото съорганизаторство на Общината за тази година приходът е само 570 лева, посочи Църова, отговаряйки на въпросите на съветниците за рентабилността на комплекса “Рафаел Михайлов”. Изложбените зали се нуждаят от ремонт на течащите покриви и наводнените мази. Целта ни е да направим залите работещи и развит мултифункционален културен обект, заяви Нелина Църова.
З. ХРИСТОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново