Вдъхновяващият път от шахматната дъска до парламента

Публикувано на ср, 15 май 2024
365 четения

И заради шахмата, и заради възпитанието и морала си
играя почтено и не искам и не мога да играя по друг начин.

Наистина смятам, че ако искаме да се преборим с модела на ограбващата ни и бездуховна държава, ще трябва да защитаваме по-твърдо и смело, когато видим, че някой с потенциал и близка до нашата ценностна система се бори за справедливи каузи.
Продължаваме да се разочароваме от политиката, но я гледаме някак отстрани. Изморени сме и ангажирани с все по-големите злободневни проблеми около себе си. И аз разбирам това и в никакъв случай не осъждам. Самата аз години гледах отстрани. Но си зададох въпроса: кой има интерес от това?
Една от целите, които си бях поставила в 47-то Народно събрание, бе да обединя хората от сектор култура. Музеите заедно с музикантите, поетите, актьорите, изпълнителите, самодейците и всички дейци на културата да осъзнаят огромната сила и потенциал, които, ако разгърнат и се обединят, могат да постигнат чудеса за сектора. Вярвам в българския народ по същия начин. И продължавам да проявявам търпение, защото разбирам, че наистина не е лесно да вдигнеш глава, когато десетилетия си бил мачкан.

Моята цел продължава да е да обединявам повече хора със сходна ценностна система на моята, с хъс, с опит, с мъдрост и чисти помисли. Сърцето ми се стопля винаги, когато се сетя за всички онези прекрасни хора, които срещам по пътя си, които също като мен се борят за каузи. И започваме да се борим заедно.

Играта в политиката прилича на играта в шахмата по своята сложност. Мечтата ми е да направим така, че политиката да прилича на шахмата и по своята почтеност! Защото в шахмата силният и честният винаги побеждават.

Цвета Галунова – кандидат за народен представител в 50-то Народно събрание
Бюлетина 24
Преференция 104

loading...
Пътни строежи - Велико Търново