„БСП за България“ закрива кампанията с убеденост, че е и ще бъде № 1

Публикувано на вт, 24 окт. 2023
391 четения

С убеденост, ще е и ще бъде № 1 на предстоящите местни избори „БСП за България“ официално закрива кампанията си, въпреки че и в оставащите три дни им предстоят още ред срещи с хората в старопрестолния град и областта. На срещата с великотърновци в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ отново бяха представени кандидатите за кметове в населените места, както и кандидатите за общински съветници, които бяха посрещнати с аплодисменти.

„На 29 октомври хората ще излязат и ще гласуват за тези прекрасни кандидати за кметове и тези прекрасни общински съветници, които не само имат биография и са професионалисти в своите сфери, но са общественици, работили за Велико Търново, носители на отличия – това е листата на „БСП за България“. Този резонанс ще вибрира в душите и сърцата на хората и ще ги накара да гласуват с № 1 в бюлетините. Когато започнахме кампанията, социологията сякаш прескачаше БСП и нашия кандидат за кмет. Сега социологията не смее да излезе с официални данни, защото статуквото ще бъде разбито. Тези, които твърдяха, че не можем да стигнем до балотаж, вече са доста разколебани, защото проведохме кампания с много срещи, с огромни групи от хора, които искат промяна. Но не онази „промяна“, а промяната на справедливостта“, заяви председателят на местната структура на БСП и водач на листата Михаил Михалев.

За кандидата за кмет Ирена Стасинопулу той заяви, че тя е човек, който познава доброто и се радва на благодарността на хиляди хора за това, което е направила за тях. Според Михаил Михалев тя е пазител на човешки съдби, защото е успяла да промени живота на стотици семейства във Велико Търново и региона. Той изрази убедеността си, че Ирена Стасинопулу ще бъде поне няколко мандата кмет на Община Велико Търново.

„Направихме силна кампания, за което благодаря на всички! Срещите ни бяха много, във всички квартали и почти всички населени места. Представихме отлична управленска програма, изложихме нашите приоритети – не във Фейсбук, а лично на хората. Изслушахме техните идеи и мога да обобщя – всички хора са категорични, че искат нов кмет и ново управление на Община Велико Търново. Ние сме единствената алтернатива на статуквото и колкото нашите политически опоненти да ни отричат като алтернатива, то това сме именно ние. Време е да има нов модел на управление на Велико Търново. А ключът към него е отговорът на въпроса: ние какво искаме от общинската власт? Искаме тя да защитава не частни интереси и такива на определени икономически кръгове, а интересите на гражданите. Именно затова БСП е единствената алтернатива!“, заяви пред препълнената зала Ирена Стасинопулу.

Своите думи на подкрепа обяви и зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин, който бе гост на проявата. „29 октомври ще бъде не край на кампанията, а начало на изненадата, която ще се получи във Велико Търново. Хората, които наистина искат промяна, са само едни – тези с № 1 в бюлетината „БСП за България“. Българите започнаха да виждат, че промяната, а не „подмяната“, сме ние – целият този отбор, който не пожали сили нашите послания да стигнат до максимален брой хора. Щастлив съм от това, което видях, а още по-щастлив ще бъда в неделя, когато ще разбием предварителните прогнози и Велико Търново ще има за кмет жена – Ирена Стасинопулу, както и много общински съветници, които да бъдат неин гръб. За тях Велико Търново е не просто град, а кауза! Затова много скоро в старата столица ще може да се живее по различен начин. Хората отдавна очакват успешен кмет-социалист и това предстои да се случи“, заяви Кристиан Вигенин.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново