„БСП за България“ откри кампанията си с амбицията да е № 1

Публикувано на чт, 5 окт. 2023
603 четения

“БСП за България” спази традицията да открие кампанията си за местните избори в парка “Никола Габровски” пред паметника на Димитър Благоев и Никола Габровски, където в края на 19 век е проведена първата социалистическа сбирка. Сред гостите бяха народният представител Валентина Димова, областният председател на БСП Мариана Бояджиева, кандидатът на БСП за кмет на Велико Търново Ирена Стасинопулу, водачът на листата Михаил Михалев, хората от листата и кандидатите за кметове на населените места, много членове на партията и симпатизанти.
В приветствието си Валентина Димова пожела на кандидата за кмет Ирена Стасинопулу ползотворна кампания, в която да покаже, че В. Търново заслужава да бъде проспериращ град, в който децата да растат усмихнати, а възрастните хора да живеят достойно.
“Благодаря за доверието и подкрепата, която получих от всички вас! Аз искам, мога и ще продължа да работя за каузата Велико Търново. Боли ме за града. Погледнете го след 12 г. управление на ГЕРБ – искате ли още от същото?! Нашата община днес се задъхва от безхаберието на управляващите, без дългосрочна визия. Забравени са населените места и жителите в тях. Време е да сложим край на това. В. Търново има нужда от истинска промяна и решаване на наболелите проблеми в града. Затова предлагаме икономически мерки, които да доведат до по-висока заетост и доходи на хората, нов цялостен план за инфраструктурата, организация на движението и паркирането, междуградския транспорт, развитие за здравеопазването, образованието и туризма, реално изграждане на градския център със зелени площи и паркинги. Трябва да спрем корупцията и да направим ревизия на всички обществени поръчки, да защитим интересите на бизнеса. Заставам пред вас силно мотивирана заедно да продължим напред и да направим В. Търново нашия най-подреден и хубав дом. С № 1 за по-добър живот в нашия прекрасен град”, заяви в словото си Ирена Стасинопулу.
“Гордея се, че съм част от тази листа и с хората в нея! Към местната власт са тръгнали икономически групировки, маскирани зад граждански сдружения и партии, които искат да ни убедят, че няма алтернатива на сегашното управление. Ние доказваме, че алтернатива има и ние сме алтернативата на 29 октомври, която ще провали кривите сметки. Дълбоко в себе си вярвам, че само БСП е партията, която не предаде обикновените хора. За тези 30 години на преход именно тя остана най-близо до хората. Промяната на справедливостта трябва да дойде във В. Търново, защото видяхме какво се случи с дясното управление на града през последния четвърт век. Поклон пред всички, които не предадоха нашата идея и които на 29 октомври ще направят правилния избор! Защото БСП не се бори за някакъв резултат, а се бори за участие в балотажа и неговото спечелване”, заяви общинският лидер на социалистите и водач на листата Михаил Михалев.
Представени бяха кандидатите на БСП за кметове: Събка Илиева на Дебелец, Виктория Николова на Килифарево, Светослав Витанов на Ресен, Милен Милчев на Водолей, Кирил Минков на Никюп, Иван Чолаков на Малки чифлик, Стефан Стоянов на Арбанаси, Маргарита Сърменова на Самоводене, Тихомир Тодоров на Хотница, Недьо Георгиев на Балван. Коалиция “БСП за България” подкрепя и независимите кандидати за кметове Албена Беренска на Беляковец, Христо Христов на Ново село и Малина Попова на Присово, Станислав Стоянов на Пчелище, Ваня Николова на Леденик.
От 30 имена е листата за общински съветници на В. Търново – доказани хора с амбиция да превърнат града в по-добро място за живеене: 1. Михаил Михалев, 2. Ирена Стасинопулу, 3. Петко Тюфекчиев, 4. Стефан Антонов, 5. Светлана Бояджиева-Георгиева, 6. Михаил Стойчев, 7. Атанас Атанасов, 8. Симона Лазарова, 9. Йордан Свраков, 10. Жулиета Войнова, 11. Желка Денева, 12. Валерия-Тереза Дончева, 13. Марио Иванов, 14. Ивелина Симеонова, 15. Красин Каракоцев, 16. Стоян Витанов, 17. Стефани Велева, 18. Иван Чолаков, 19. Никол Григорова, 20. Георги Христов, 21. Събка Илиева, 22. Виктория Николова, 23. Светослав Витанов, 24. Маргарита Дачева, 25. Стефан Стоянов, 26. Кирил Минков, 27. Цветелина Стойчева, 28. Тихомир Тодоров, 29. Йордан Йорданов, 30. Станка Пиперова.
Откриването на кампанията завърши с песни, изпълнени от Ирена Трайкова, и пожеланията за победа с № 1 на 29 октомври.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново