“Възраждане”-В.Търново: Никой от кандидатите ни не е бил на изборна или политическа длъжност и не носи отговорност за разрухата

Публикувано на ср, 4 окт. 2023
1703 четения

Нито един от кандидатите на „Възраждане“ не е заемал изборна или политическа длъжност и не носи отговорност за плачевното състояние, в което се намира България, както и окаяното положение на община Велико Търново, подчертават от регионалната структура на партията.
От формацията имат амбицията да представят непредставените досега в местния парламент и онези, на които не е обръщано внимание. Всички кандидатите за общински съветници са обикновени хора с нормални професии и ще решават проблемите на всички, а не само на тези, които имат възможности и се смятат за „вип“. Повечето от кандидадите не са сред познатите имена от медиите и Фейсбук, но пък имат кауза и познават отлично проблемите на община Велико Търново.
Според общинския председател на ПП „Възраждане“ Ангел Янчев, отговорност за плачевното състояние, в което се намира България и окаяното положение на община Велико Търново, е именно на досегашните министри, заместник-министри, народни представители, кметове и общински съветници. Това дава основание на отборът на „Възраждане“ с ?42 да се обърне към всички непредставени в местната власт великотърновци, към отвратените от политическите интриги, сглобки и комбинации и предателствата към интересите на хората с предложение да ги представлява в местната власт. Повече от половината жители на община Велико Търново с право на глас не участваха в местните избори през 2019 г., а кмет бе избран с 27% от вписаните в избирателния списък. Тридесет и пет хиляди бюлетини за избор на общински съветници и още толкова за общински кмет останаха неизползвани. Недействителните бюлетини преди четири години бяха 4321, но днес в секционните комисии са членовете на „Възраждане“, които ще опазят избора на хората. „Вече не сте сами помежду си“, казват от организацията във Велико Търново, която получи 5000 гласа на парламентарните избори през 2023 г. Водената от главния редактор на вестник „Борба“ и кандидат за кмет от „Възраждане“ Стилян Найденов листа за общински съветници, включва учители и директори на училища, икономисти и мениджъри, археолог, инженери и строители, експерти по национална сигурност, специалисти по информационни технологии и трудещи се в индустрията и услугите. „Другите имат история в местната власт, ние единствени имаме програма за управление“, обобщават от щаба на „Възраждане“ с ?42.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново