В Свищов купуват дърва за детските градини и контейнери за смет

Публикувано на ср, 29 окт. 2014
565 четения

Община Свищов търси доставчик на 60 кубически метра дърва за огрев, 45 тона въглища и 40 тона пелети за детските градини в селата Вардим, Горна Студена, Козловец, Морава, Овча могила, Драгомирово, Алеково и Хаджи Димитрово и за ОДЗ “Чиполино” в града. Ще се купуват и 3 куб. м цепеници и 6 тона въглища за общинското предприятие “Обреди”. За отоплението са предвидени 35 088 лв. с ДДС.
Няма да се купуват какви да е дърва или въглища, става ясно от обществената поръчка на Общината, което поражда съмнения за вече избран доставчик.
Дървата за огрев трябва да са полусухи или сурови и задължително акациеви. Те трябва да са нарязани на цепеници от по 50 сантиметра, да са нацепени и да бъдат гладко окастрени от клоните. Въглищата трябва да са черни, обогатени, като допустимата им влага да е точно 10,5 % и максималното количество пепел е заковано на 17,5 % с калоричност от 6000 ксаl/kg и да са в чувалчета по 25 килограма. Пелетите задължително трябва да са с диаметър от 6 милиметра и дължина от 5 до 40 милиметра с до 10 на сто влажност, направени от широколистна дървесина без странични примеси. Не може да са опаковани самоволно. Общината ще плати за пелети в полиетиленови торби от прозрачно фолио с единично тегло от 15 килограма, херметично запечатани, на палети по 1 тон.
През зимата Община Свищов ще купи и 64 контейнера тип “Бобър” от 1,1 кубически метра. Условието е да са не по-скъпи от 470 лева бройката. За съдовете за смет, които ще се ползват от общинското предприятие “чистота”, от бюджета са определени 30 000 лв. без ДДС.
Здравка МАСЛЯНКОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново