В Сухиндол реконструират улици със 714 000 лева

Публикувано на чт, 19 юни 2014
427 четения

С 5 километра нови улици ще бъдат ремонтирани Сухиндол и село Горско Калугерово до края на годината, заяви кметът на най-малката община в областта Пламен Чернев (на снимката). Новият асфалт се финансира със 714 хил. лв., отпуснати от публичната инвестиционна програма на правителството “Растеж и устойчиво развитие на регионите”.
Улиците “Пета” и “Шеста” в с. Горско Калугерово и ул. “Климент Охридски”, “Безименна”, “Оборище” и площад “Музей” са предвидени в проекта за ремонт. Те не са ремонтирани от 30 години, когато са били направени, коментира Пламен Чернев. Освен асфалта, до края на тази година на улиците ще се ремонтират и кръстовища, ще се прави отводняване и заустване на дъждовните води, поясни кметът.
Сухиндол реализира още един проект от публичната инвестиционна програма. За 173 хил. лв. ще се ремонтира и площадът на село Коевци. Ще се направят тротоари и подпорни стени, в центъра ще има чешма и пожарен хидрант. Паркът ще бъде оформен и в него ще се засадят нови дървета и оформят цветни алеи. Ще направим локална соларна електрическа инсталация за осветление, разказа Пламен Чернев.
З. ХРИСТОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново