Цвета Караянчева: Резолюцията е политически акт без законодателна и правна стойност

Публикувано на пт, 9 окт. 2020
234 четения

Резолюцията, приета от Европейския парламент, е един политически акт, който няма нито законодателна, нито правна стойност. Това заяви във В. Търново председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Според нея правителството е показало, че се съобразява с препоръките на Европа, отправени в докладите и спазва поетите ангажименти за реформи.
„Резолюцията се ползва единствено от опозицията и това ще се види следващата седмица. За съжаление в нея има двоен стандарт, защото не попаднаха забележките на нашите евродепутати. В нея нямаше нищо за това, което се случи в Президентството, за записите. И за нас това е политически акт“, каза още Караянчева. Председателят на парламента допълни, че опозицията ще използва темата за резолюцията в предизборната си кампания, на което правителството ще отговори с делата, направени досега и с предстоящите промени, които ще бъдат внесени в проектобюджета за догодина. „С това всички деца да получават детски надбавки, с 50-те лева за пенсионерите, с повишаване на минималната пенсия на 300 лева от началото на 2021 г., с индексацията на всички пенсии между 5 и 10 % от месец юли. Това е, което сме направили и ще направим“, подчерта Цвета Караянчева. И подчерта, че тези мерки са част от предизборните им обещания, които продължават да изпълняват стъпка по стъпка.
Председателят на НС Цвета Караянчева присъства на тържествения ритуал по полагане военна клетва от курсантите от 147-мия випуск на НВУ “Васил Левски”, който се състоя по-рано днес. Клетва положиха 146 курсанти първокурсници, които се обучават по 15 военни специализации във факултетите “Общовойскови” и “Артилерия, ПВО и КИС” на НВУ.
След тържествения ритуал, на строевия плац на университета пред официалните гости, родителите и близките на курсантите първокурсници, и ученици от средни училища от областите Русе, Търговище, Габрово и В. Търново бе направен показ на въоръжение и бойна техника и демонстрации на умения на курсанти.
Весела БАЙЧЕВА

снимки Даниел Йорданов

loading...
Пътни строежи - Велико Търново