Червените съветници с куп въпроси към Даниел Панов за снегопочистването

Публикувано на вт, 19 Дек. 2023
427 четения

На организацията и дейности по снегопочистването в периода 25-26 ноември е посветено първото питане през новия мандат на групата общински съветници от БСП към кмета на община Велико Търново Даниел Панов на предстоящото заседание на местния парламент. Червените искат да знаят кои фирми са извършили снегопочистването и в какви срокове, колко души са били ангажирани, каква техника е използвана.
Градоначалникът трябва да даде отговор на въпроса какви са нанесените щети върху дървесната растителност в града и кои фирми бяха ангажирани за отстраняването на нападалите клони и дървета и какви мерки бяха предприети от тях. Съветниците от БСП питат още извършено ли беше опесъчаване на пътищата, пешеходните пътеки, стъпалата и тротоарите в града – от кого и къде? Те искат да знаят още в кои населени места в общината бе прекъснато електрозахранването и какви мерки бяха предприети за отстраняване на авариите, както и в какви срокове.
“Движението във Велико Търново беше блокирано поради натрупания сняг. У великотърновци остана за пореден път остана усещането, че липсва адекватна организация и готовност за разчистване на натрупания сняг, както от уличните платна, така и от тротоарите. Усложнената зимна обстановка стана причина за препятстване на движението на автомобилите и на градския транспорт. Непочистените улици затрудниха великотърновци в придвижването, което наложи 27 ноември да бъде обявен за неучебен ден. В резултат на снеговалежа бяха изпочупени и унищожени и много дървета в града и населените места, които също затрудняваха движението на граждани и автомобили. Голяма част от изпочупените клони на дърветата и към настоящия момент не са премахнати и създават пречки на великотърновци”, аргументират въпросите си представителите на БСП в местния парламент. Според тях пешеходните пътеки и стъпалата в града не са билиопесъчени и това довело до множество травми сред великотърновци “Освен това село Емен буквално остана откъснато от общината, след като основният път до него беше разчистен почти седмица след снеговалежа. Местните жители, които останаха за дълго без ток, с помощта на местния арендатор, успяха да пробият преспите сами и да си осигурят връзка с Велико Търново през съседната Община Павликени, където очевидно се справиха по-добре с почистването на пътищата”, посочват още съветниците от БСП.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново