С над 162 000 лв. обновяват болницата в Свищов

Публикувано на пн, 9 ян. 2023
1845 четения

Над 162 000 лв. са предвидени за ремонт на МБАЛ “Д-р Димитър Павлович” в Свищов. Със средствата ще бъде направено преустройство на помещения, намиращи се на първия етаж в западна част на болничното крило. Целта е обособяване, модернизиране и оптимизиране на помещенията в ковид отделението. По този начин ще бъде увеличен капацитетът в сектора, като е предвиден и отделен вход за ковид болните. Отделението е с капацитет 36 легла.
В момента е обявена обществена поръчка за избор на изпълнител, а крайният срок за подаване на оферти е 20 януари. Прогнозната стойност е 135 741 лв. без ДДС или 162 889 лв. с ДДС. Средствата са по проект “Укрепване на капацитета на болничната мрежа за реакция при кризи”, финансиран от ОП “Региони в растеж” 2014-2020 г., изпълняван от Министерство на здравеопазването.
С осигуреното финансиране е планиран ремонт на санитарните възли в общинската болница, подмяна на всички настилки с антибактериални покрития, боядисване на стени и тавани, ново осветление. Предвидена е и модерна сигнално повиквателна система, с която ще се подобри качеството на обслужване на настанените за лечение пациенти. Заложено е също увеличаване на капацитета на инсталациите за медицински газове в лечебното заведение.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново