С близо 3 млн. лв. обновяват гимназия в Свищов

Публикувано на чт, 2 февр. 2023
191 четения

Близо 3 млн. лв. са предвидени за ремонт на ПДТГ “Димитър Хадживасилев” в Свищов. На 31 януари беше направена символична първа копка, с която бе даден старт на ремонтните дейности. Средствата са по проект “Обновяване и модернизация на регионалната образователна инфраструктура чрез подобряване на материално-техническата база на 17 държавни професионални гимназии в системата на МОН в областите Велико Търново, Габрово, Ловеч, Русе и Търговище”. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Региони в растеж” 2014-2020 г. Договорът е на стойност 2 987 998,84 лв. с вкл. ДДС.
Основните дейности, които се предвижда да бъдат изпълнени по проекта за гимназията в Свищов, са фасадна реставрация, подмяна на дограмата, поставяне на вътрешна топлоизолация, подмяна на енергоизточника, боядисване на стаи и коридори, ремонт на спортната площадка и частичен ремонт на покрива.
Гости на церемонията за началото на ремонтните дейности бяха областният управител инж. Георги Гугучков, началникът на РУО – В. Търново инж. Розалия Личева, кметът на Община Свищов Генчо Генчев и др. Присъстваха също Бончо Бонев – управител на фирмата изпълнител “Парсек Груп”, Лиляна Димитрова – директор на ПДТГ “Димитър Хадживасилев”, общински съветници, представители на строителни фирми, ученици, спомоществователи и приятели на гимназията.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново