С 2,2 млн. лв. ремонтират околовръстния път на Стражица

Публикувано на чт, 27 апр. 2023
303 четения

С 2,2 млн. лв. предстои да бъде ремонтиран околовръстният път на Стражица. Участъкът започва от кръстовището на ул. “Ангел Каралийчев” с ул. “Уилям Гладстон” и завършва при кръстовището на ул. “Дончо Узунов” и ул. “Родопи”. Минава през източната индустриална зона на Стражица и е важен коридор за тежкотоварния трафик от общините Попово и Разград към републиканския път I-4 към София.
Пътят е построен след земетресението в Стражица през 1986 г., но от тогава не е правен основен ремонт, а само изкърпване на единични дупки по него. Вследствие на тежкия трафик по пътя има множество пропадания, деформации и дупки, а големите зони с мрежовидни пукнатини показват, че основата е с недостатъчна носимоспособност. Това налага и ремонт на околовръстния път, за което бяха отпуснати средства от Министерство на регионалното развитие и благоустройството.
Докато текат ремонтните дейности ще бъде създадена нова временна организация на движението, която ще насочи целия трафик през града. „След като бъде завършен участъка задължително ще се подобри пътната безопасност в Стражица и това ще бъде силен тласък за бъдещи инвестиции в промишлената зона на града, какъвто интерес не липсва и към момента“, посочи кметът на Стражица Йордан Цонев.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново