С 1,6 млн. лв. модернизират басейна в Полски Тръмбеш

Публикувано на пн, 11 сеп. 2023
711 четения

С 1,6 млн. лв. предстои да бъде ремонтиран закритият басейн в комплекс “Добри Динев” в Полски Тръмбеш. В обекта функционират единствено откритите плувни съоръжения, но с възстановяването на закрития басейн ще има възможност да се провеждат целогодишно курсове по плуване.
Средствата за ремонта са осигурени от Министерството на младежта и спорта. Има и избран изпълнител чрез проведена обществена поръчка.
Това е великотърновската фирма “Кидат Груп” ЕООД, с която Общината има подписан договор.
Проектът предвижда реконструкция, преустройство и модернизация на съществуващата сграда. По време на първия етап ще се извърши ремонт на закрития басейн с изграждане на изцяло нова система за пълнене, почистване и изпразване, както и за пречистване на водата. Ще бъде обновен покривът и ще се затвори откритата съществуваща част от басейна. Част от дограмата на сградата е от стоманени профили, друга е от ПВЦ и алуминиеви профили. За това предстои подмяната им с нова ПВЦ дограма. Ще бъде монтирана на цялата сграда и нова вентилируема фасадна система. Предвижда се да бъде внедрена система за вентилация и отопление на басейна.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново