Реконструират два ключови пътни участъка в Свищовско

Публикувано на вт, 2 юли 2024
167 четения

В община Свищов беше даден старт на дейностите по ремонт на два ключови пътни участъка. Финансовите средства за интервенцията на пътната инфраструктура са осигурени изцяло от Агенция “Пътна инфраструктура” и обхващат близо 7-километров пътен участък на третокласен път III-405, от с. Царевец до входа на град Свищов и 10 хил. кв.м пътна настилка от Морава до Драгомирово.
Технологичният проект на пътния участък от Свищов до Царевец включва подмяна на настилката, изцяло нова маркировка, ограничителни системи и пътни знаци, ново отводняване. Целият участък ще бъде приведен в съответствие с новата нормативна уредба и изисквания, а стойността на проекта е в размер на над 6 млн. лв.
Текущ ремонт е предвиден и на третокласен път III-302 от Морава в посока село Драгомирово, където ще се извърши широкоплощно изкърпване на настилката в участъка и ще се постави нова маркировка, като старите компрометирани и корозирали знаци ще бъдат подменени. С цел подобряване отводняването на участъка, в който при по-силни дъждове се получава затлачване, ще бъде почистено крайпътното пространство, регулите и окопите от храсти и наноси и ще бъдат подравнени банкетите. За целта на посочените дейности е предвидено 10 хил. кв. м пътна настилка да бъде ремонтирана.
Двете пътни отсечки на общинската територията се характеризират с висок трафик, но към момента се намират в окаяно състояние и това води до рискови ситуации на пътя и повишена опасност от възникване на ПТП. В тази връзка, обновяването им е от изключителна важност за повишаване безопасността на движение и добрата свързаност в района, което от своя страна е една от предпоставките за икономическото развитие чрез осигуряване на добри условия за транспорт.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново