Пускат новия завод в Лясковец

Публикувано на ср, 20 Февр. 2019
9803 четения

Новият машиностроителен завод в Лясковец е напълно готов и всеки момент предстои да започне работа, научи “Янтра ДНЕС”. Вчера в предприятието е пристигнала държавно-приемателна комисия, назначена от ДНСК. В нея са участвали представители на всички институции, както и кметът на Лясковец д-р Ивелина Гецова и главният архитект Костадин Чотов. С това на практика се дава “зелена светлина” на инвеститорите и заводът се въвежда в експлоатация.
Изграждането на машиностроителното предприятие е една от най-големите инвестиции в общината. Собственик на новия завод е компанията “Армако” АД, която има 20-годишен опит в областта на отбранителната промишленост. Дружеството притежава пълен лиценз за износ и внос на оръжия и специално оборудване, за трансфер на оръжия, както и брокерска дейност с трети страни на оръжия и специално оборудване.
Предприятието в Лясковец ще произвежда детайли, възли и елементи от стомана. Производствената база е разположена върху терен от близо 14 декара. Върху него е изградена едноетажна сграда с площ от около 2400 кв.м, както и триетажна административна част. По неофициална информация в завода се очаква да работят близо 200 души, като още миналата година започна подбор и обучение на служителите. В предприятието ще има две основни звена – за инструментална екипировка и металообработка, а работният процес ще бъде организиран на три смени.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново