Проф. Ангелов: ГЕРБ помага за по-добър транспорт, пътища и здравеопазване в Стражишко

Публикувано на вт, 21 май 2024
133 четения

Нойко Нойков е кандидатът на ГЕРБ-СДС от община Стражица.

Проф. д-р Костадин Ангелов и д-р Емил Енчев от Полски Тръмбеш.

Закритите полицейски управления в Стражица и Полски Тръмбеш –
един от най-ярките примери за некадърното управление на Кирил Петков

Искаме си магистрала “Хемус”. Къде отидоха милиард и 300 милиона лева, които ГЕРБ остави на правителството на ПП-ДБ за магистралата, а тя е жизненоважна за развитието на региона, защото без пътища няма икономика, няма работни места, което означава задълбочаване на проблема с обезлюдяването на селата. Това коментират жителите на Стражица пред водача на листата на ГЕРБ-СДС за Велико Търново и региона проф. Костадин Ангелов и местния кандидат за народен представител Нойко Нойков, кмет на стражишкото село Горски Сеновец и девети в листата.
Днес АМ “Хемус” най-после излиза от комата на “Промяната”, но строителството ѝ е оскъпено след значителна индексация на договорите. А къде са онези пари, само Асен Василев може да каже, обобщава проф. Костадин Ангелов.
ГЕРБ-СДС е доказала, че работи за хората в малките населени места и малките общини. Това се вижда в с. Горски Сеновец. През последните години е направен основен ремонт на здравната служба – първият след 1985-а година. Обновен е и покривът на читалището. Другата голяма гордост на Горски Сеновец е възстановената църква “Св. Архангел Михаил”, която при земетресението през 1986 година била изцяло порутена, разказва Нойко Нойков, който три мандата управлява селото и един мандат беше общински съветник в Стражица.
Проблемите на селата са решими, когато има добра комуникация между местната власт със законодателната и изпълнителната, както се случи при последните управления на ГЕРБ. Тогава бе постигнато много както за населените места в община Стражица, така и за целия Великотърновски регион, коментираха проф. Ангелов и Нойко Нойков.
Подобряване на здравеопазването чрез модела на тристълбовото финансиране за лекари и сестри, както и оптимизиране на транспортната свързаност са сред приоритетите за Община Стражица. За целта обаче е нужна категорична победа на ГЕРБ-СДС и правителство, излъчено от най-голямата политическа сила. Тогава няма да има повече безсмислици и като закритото от Бойко Рашков Районно полицейско управление в Стражица, възстановено преди броени дни от служебния кабинет.

В Полски Тръмбеш хората казват: “Трева не никне след ПП-ДБ”

Закриването на полицейското управление в Полски Тръмбеш беше едно от най-безсмислените и вредящи на обществото действия, предприети от вътрешния министър Бойко Рашков и кабинета на “Промяната” с премиер Кирил Петков. И до ден днешен местните жителите недоумяват кое е наложило преобразуването на структурата, още повече че Районното полицейско управление в градчето отговаря за население от 14 451 души и обслужва територия от 472 кв. км с 15 населени места – град и 14 села, с два главни и няколко третокласни пътища.
Това споделят хората в Полски Тръмбеш пред проф. д-р Костадин Ангелов и пред местния представител сред кандидатите за 50-о Народно събрание – д-р Емил Енчев, – един от най-разпознаваемите и обичани медици в региона, човек с опит в местната власт и ясни виждания за развитието на общината и на страната.
“Където са минали ПП-ДБ, трева не никне” – така перифразират народната мъдрост в Полски Тръмбеш. Именно затова в средата на 2022 г. те изразиха бурно своите протести и дори блокираха пътни участъци. Че т.нар. “оптимизация” по модела на Бойко Рашков бе безсмислена, стана ясно преди броени дни – несправедливостта в Полски Тръмбеш беше поправена, а служебният министър на МВР Калин Стоянов откри възстановеното полицейско управление. Стана ясно също, че са отпуснати около 2,5 млн. лева за основен ремонт на районното управление в общинския център, което Бойко Рашков тотално неглижираше.
Един от най-сериозните проблеми, който предстои да бъде решен в Полски Тръмбеш, е изграждането на пречиствателна станция за отпадъчни води. 85 на сто е изградената канализация в Полски Тръмбеш и 15 процента от жителите в общинския център все още са на септични ями, основно в горния край на града, което е недопустимо в 21 век. Единственият шанс този проблем да бъде решен е да бъде изпълнен проектът за около 300 млн. лв. по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) от страна на “Български ВиК Холдинг”, който предвижда изграждането на пречиствателни станции и ВиК мрежа в населени места до 10 000 жители, каквато е община Полски Тръмбеш. За съжаление по време на управлението на ПП-ДБ се стигна до буксуване в този сектор на икономическия живот.
Правителство на ГЕРБ-СДС и стабилно парламентарно мнозинство на най-голямата партия ще е най-сигурният начин да бъде приет адекватен закон за ВиК, както и воден регулатор, за да започне изпълнението на инвестицията и да се изградят или реконструират най-малко 10 пречиствателни станции за отпадни води и около 250 км водоснабдителни и канализационни мрежи в страната. В това е категоричен проф. д-р Костадин Ангелов.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново