При огромен интерес премина срещата на арх. Йордан Терзийски с жители на кв. „Бузлуджа“

Публикувано на вт, 17 окт. 2023
1251 четения

Кандидатът за кмет на В. Търново арх. Йордан Терзийски сложи началото на поредица от срещи с граждани по кварталите на старата столица. Първата от тях се проведе в жк „Бузлуджа“, на която жителите на квартала имаха възможност да обсъдят някои от най-наболелите проблеми. Великотърновци се оплакаха, че не срещат разбиране в настоящата общинска администрация и искат по-открито, по-честно и по-близко до тях управление на града. Жителите на квартала поделиха, че проблемите вместо да се решават се задълбочават от бездействието на компетентните органи.
“Програмата ни за развитие на В. Търново я надграждаме тук и сега заедно с вас. Тя отразява вашите искания и решението на вашите проблеми”, заяви арх. Терзийски пред събралото се множество.
Основен акцент в разговора беше контролът върху качеството на въздуха, решаването на проблема с бездомните кучета и подобряването на инфраструктурата в квартала.
Жителите на кв. „Бузлуджа“ се обединиха около исканията за построяването на повече детски площадки, повече пейки в парка, поставянето на обществени тоалетни и възстановяването на съществуващите такива, както и адаптирането на градската среда за майки с колички и хора в неравностойно положение.
“Вие ме познавате. Израснал съм в този квартал, знам проблемите ви и имаме воля да ги решим” добави арх. Терзийски.
Арх. Йордан Терзийски заяви пред жителите на квартала, че след спечелването на изборите и встъпването му в длъжността на градоначалник, тези срещи ще се превърнат в регулярни, а приемният ден на кмета – ежеседмичен. При провеждането на тези срещи кметът ще дава отчет пред гражданите за извършената работа до момента и с тяхно съдействие ще бъдат определяни приоритетните политики за развитието на квартала и на целия град.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново