Пред парламента: “Бойко, върни се!”

Публикувано на пт, 22 Февр. 2013
293 четения

“Бойко, върни се!”, скандираха стотици, които се събраха пред сградата на Народното събрание минути след като парламентът гласува и прие оставката на правителството. Борисов излезе в компанията на целия кабинет и благодари на всички граждани за подкрепата, която са му оказали в последните няколко дни.
Благодаря ви за подкрепата, но нека всеки, който ме обича и уважава, от тук да се прибира вкъщи, призова симпатизантите си министър-председателят в оставка.
Протестиращите пред Народното събрание послушаха призива на Бойко Борисов и се разотидоха, след като той си тръгна. Пред сградата на парламента имаше трактори и камиони със селскостопански животни, докарани от поддържници на премиера.
50 членове и симпатизанти на ГЕРБ от Велико Търново също пътуваха вчера до София с автобус, за да се включат в митинга в подкрепа на премиера Бойко Борисов. На жълтите павета сред митингуващите от цялата страна бяха регионалният младежки лидер и общински съветник Деян Хаджийски, колегата му от великотърновския ОбС проф. Михаил Харалампиев и кметът на Шемшево Кирил Ангелски.
Няма специална организация за митинга, решихме да отидем в последния момент. Ако не беше работен ден, много повече великотърновци щяха да са на протеста в подкрепа на премиера и правителството, каза Деян Хаджийски. Имаше най-малко 5000 привърженици и симпатизанти, хората прииждаха от всякъде. Бяха докарали трактор с българския трикольор, гайдари. Хората са искрени в подкрепата си, някои от тях не разбират защо се наложи да бъде подадена оставката на правителството. Доверието към Бойко Борисов е голямо, разказа впечатленията си от митинга в подкрепа на премиера Деян Хаджийски.
Здравка МАСЛЯНКОВА, сн. БГНЕС

loading...
Пътни строежи - Велико Търново