Поне 4 евродепутати е целта на „Възраждане“

Публикувано на вт, 19 мар. 2024
375 четения

Формацията е против са да има петима зам.-кметове на В. Търново

Минимум четири мандата от общо 17 места за Европейския парламент и поне втора политическа сила в Народното събрание е целта пред „Възраждане“, обяви във В. Търново главният организационен секретар на партията и народен представител Светослав Тодоров. Информационна кампания по градовете са подели от „Възраждане“, тъй като според тях не получават адекватен достъп до националните медии.
До края на месеца в региона предстоят изборни събрания за кандидати за евродепутати, съобщи Стилян Найденов. „Имаме ясни критерии – да са родолюбци, честни, открити и с демократична философия, работливи и ефективни. Да са с висше образование и да владеят поне два езика“, очерта профила им Найденов. Няма условие кандидатите да са задължително партийни членове, посочиха от „Възраждане“.
„Имаме структури в четири общини в областта – Велико Търново, Лясковец, Свищов и Елена, но до броени дни вече ще има такава и в Горна Оряховица. Навсякъде провеждаме събрания, надяваме се да излязат качествени хора. При нас процесът е децентрализиран. В началото на април ще са ясни номинациите от нашата област“, съобщи народният представител Станислав Стоянов. Крайното решение все пак ще бъде на централното ръководство.
„Надяваме се на висока активност, нашите членове са убедени, че ще гласуват на евроизборите. Призоваваме всички да го направят за „Възраждане“, за да представим гласа им в европарламента“, каза общинският съветник Александра Трифонова.
От „Възраждане“ до последно ще се борят референдумът, който по думите им бе „заметен под килима“, да се случи. Хората вече са изгубили доверие в този формат на управление, сглобката е непродуктивна и вредна за държавата, заявиха двамата депутати. Позицията на „Възраждане“ е, че трябва да има избори, а партията вече е готова, независимо дали те ще са „две в едно“, или в различни седмици. Ако станем втора политическа сила, бихме изслушали всички и бихме приели партньорство, уточни Станислав Стоянов.
На местно ниво групата на „Възраждане“ във Великотърновския общински съмет няма да подкрепи планираната от Общината структура с петима заместник-кметове, обяви Стилян Найденов. „Издръжката на всеки от тях заедно с разходите е по 10 000 лв. месечно. Това са 600 000 лв. годишно за петимата и 2.4 млн. лв. за целия мандат. Няма как да подкрепим такова разхищение“, коментира Найденов.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново