Планират зона за отдих в Полски Тръмбеш

Публикувано на чт, 22 Дек. 2022
206 четения

Зона за отдих планира да изгради Община Полски Тръмбеш. За целта е предвидено благоустрояване на терен в землището на града, който граничи на север и северозапад със спортната зала и градския стадион, на юг с улица “Христо Ботев”, а на изток с ул. “Руен”. Съществуващият от 55 г. масивен вход за стадиона от южната страна на проектирания терен е амортизиран и е предложен за премахване. От входа тръгват две съществуващи алеи, като южната е с асфалтова настилка, а северната с бетоново покритие. И двете алеи са амортизирани и обрасли по периферията с трева.
Благоустрояването и озеленяването на тази територия се съсредоточва върху ремонт на съществуващите настилки с нови и изграждане на нова алея, която ще отвежда до кът за отдих с беседка. Съществуващият вход ще бъде премахнат, а според изготвения проект ще има и паркинг за 7 броя автомобили. Осветлението в парковата зона ще е LED, тъй като е по-икономично, посочват от общинската администрация.
За изграждане на зоната за отдих са предвидени 140 709 лв. без ДДС. Част от средствата – 93 073 лв. без ДДС, са осигурени по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г. Останалите средства в размер на 47 635 лв. без ДДС са осигурени от Община Полски Тръмбеш. Обявена е и обществена поръчка за избор на изпълнител, а крайният срок за подаване на оферти е 6 януари. След това ще бъде насрочена дата за отваряне на ценовите предложения.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново