Първа копка на улици за 730 000 лв. направиха в Сухиндол

Публикувано на пн, 15 сеп. 2014
611 четения

Мащабен ремонт на улици започва в Сухиндол със средства от Публичната инвестиционна програма “Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Първата копка направиха в петък кметът инж. Пламен Чернев и кандидатите за народни представители от “БСП лява България” Мариана Бояджиева и инж. Георги Рачев.
Отпуснатите средства са 730 000 лв. Освен в Сухиндол, ще бъдат асфалтирани и улици в населените места от общината. Строителството ще приключи за 20 дена.
Бъдещите депутати отново обявиха, че ще настояват Правителствената програма да бъде продължена. “Това е единствената програма, чрез която могат да влизат свежи средства в общините и малките населени места. Това е начинът, чрез който малките населени места няма да се обезлюдят”, заяви инж. Рачев.
Първият етап на проекта, който община Сухиндол защити, вече е завършен. За 170 000 лв. беше обновен площадът в с. Коевци. Само за 14 месеца в област В. Търново седем общини спечелиха проекти по Публичната инвестиционна програма “Растеж и развитие на регионите”, които са на стойност 11,5 млн лв.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново