Партията на Кунева предлага изборите за ВНС да са през 2014 г.

Публикувано на вт, 26 Февр. 2013
382 четения

Предсрочните избори са изход от социално-икономическата и политическа криза, в която изпаднала страната според Движение “България на гражданите”. От партията на Меглена Кунева обявиха, че сегашният парламент няма легитимността да състави каквото и да е правителство. “Тези народни представители не представляват вече българите. За това ние настояваме да бъде съставено служебно правителство, което да поема диалога с протестиращите и да подготви изборите”, обяви Петър Николов, член на Националния съвет на “Движение България на гражданите”.
Николов съобщи, че в следващия парламент неговата партия ще инициира разговори за провеждане на Велико народно събрание, което да промени Конституцията на България и да отговори на обществените очаквания. Хората на Кунева предлагат изборите за ВНС да се проведат през 2014 г., когато в страната ни ще има избори за европейския парламент.
От движението обявиха, че завоят на ляво няма да реши кризата, в която страната се намира, и преди или след изборите партията няма да се коалира с БСП.
По повод оставката на правителството Николов заяви, че ГЕРБ няма политическо бъдеще, а Бойко Борисов е страхлив човек.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново