От “Свилоза” заявяват: “Възразяваме срещу тенденциозното твърдение на кмета на Свищов”

Публикувано на пн, 16 Апр. 2018
1206 четения

В електронното издание на в. “Янтра ДНЕС” от 12.04.2018 г. е публикувана статия “Свищовската община ще закърпи дупките на проблемен път в Промишлената зона” с коментар на кмета на Община Свищов г-н Генчо Генчев. В нея той уведомява, че предстои рехабилитация на отсечката пред Западната промишлена зона на града до площадката на най-голямото предприятие в региона „Свилоза”.
Тези мерки са абсолютно необходими, тъй като през последните години не са извършвани каквито и да е ремонти на участъка от пътя и в момента той е осеян с дупки, трудно проходим с нормални превозни средства и се нуждае от основен ремонт. Относно важността на този път, читателите трябва да знаят, че той обслужва две пристанища за обществен транспорт, над 13 различни производствени предприятия, извън площадката на “Свилоза”, на която има още над десет фирми и производства. На тази улица е и депото за селектиране на битови отпадъци на Общината.
Категорично възразяваме срещу тенденциозното твърдение на г-н Генчев, че пътят е частна собственост и че процедурата по прехвърлянето му е не е приключила, защото още през далечната 2009 г. е дарен на Общината от „Свилоза”. Това се вижда и в Агенцията по геодезия, картография и кадастър, като там трасето е обозначено като общинска публична собственост.
Ако г-н Генчев искаше да представи обективна информация би направил справка в техническа служба на Община Свищов, от където щеше да знае, че пътя от жп прелеза до първия завой е улица и е в регулация в чертите на Свищов и тази именно част е непроходима.
В потвърждение на твърденията си прилагаме писмо с дата 08.10.2014 г. до Служба по геодезия, картография и кадастър от Община Свищов, в което категорично се заявява, че пътят е общинска собственост, както и скица, от която е видно твърдението ни.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново