Обучават 52 безработни за болногледачи и IT специалисти

Публикувано на пт, 22 февр. 2013
667 четения

Обучение на 52 безработни с регистрация в Бюрото по труда във Велико Търново започна по съвместни проекти между синдикатите и Агенцията по заетостта.
12 безработни ще започнат работа като болногледачи в областната болница “Д-р Стефан Черкезов”. По проект на КНСБ “Шанс за успех” вече започна обучението на хората. Повечето от тях са трудоустроени с различни увреждания и дълго време са били без работа заради физическите си недъзи, обясни Донка Александрова, председател на СРС на КНСБ във В. Търново. След обучението болногледачите ще имат 4-месечен стаж в МОБАЛ. Проектът е за безработни над 50-годишна възраст.
Във Велико Търново стартира и обучението на 20 безработни младежи до 29-годишна възраст за компютърни специалисти. Те са включени в националния проект “Професионалист”. През април по него започва втори курс за още 20 младежи по IT технологии. Обрешко Нечев, шеф на Бюрото по труда, каза, че 20 % от завършилите успешно компютърния курс ще бъдат насочени към субсидирана заетост. Обучението продължава също около месец.
Здравка МАСЛЯНКОВА, сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново